Dort bez pečení: citronový cheesecake
Ingredience
- 2 hrnek Mix. ořechů (vlašské, lískové, mandle, ...)
- 3/4 hrnek Vypeckované namočené datle
- 2 lžíce Kakao
- 2 lžíce Rozehřátý kokosový olej
- 1 lžíce Strouhaný kokos
- 2 hrnek Namočené kešu ořechy
- 1/2 hrnek Medu nebo agáve sirup
- 1/4 hrnek Šťáva z citrónu
- 1 lžíce Citrónová kůra
- 3/4 hrnek Rozehřátý kokosový olej
- 2 lžíce Kokosového mléko
- 250 g Mražené ovoce
- 1 hrnek Namočené datle
Instrukce
- Nejen pro ty, kdo chce mlsat zdravě a bez výčitek 🙂Korpus: V mixéru nejprve dohromady rozmixujeme ořechy (nenamáčí se) s kakaem a kokosem. Potom přidáme datle (namočené přes noc) a kokosový olej a umixujeme. Dostaneme hustou lepkavou hmotu, kterou vyložíme dortovou formu asi do 3/4 výšky. Formu není třeba ničím vymazávat. Náplň: Kešu oříšky je nejlepší nechat přes noc namočené ve vodě, aby pořádně změkly. Všechny suroviny na náplň vložíme do mixéru a mixujeme, dokud nedostaneme hladkou hmotu. Vylejeme ji do korpusu. Poleva: Mražené ovoce necháme trochu roztát a umixujeme ho s namočenými datlemi. Pokud by ovoce bylo kyselé, můžeme dosladit trochou medu nebo jiným sladidlem.Pokud chceme koláč konzumovat už v ten den, dáme ho do mrazáku alespoň na 3 hodiny. Pokud ne, stačí ho nechat přes noc v ledničce, kde nádivka díky kokosovému oleji ztuhne. Pak už jen vyjmeme koláč z formy, polejeme ovocem a dobru chuť. 😉