Piškotová bábovka
Ingredience
- 4 ks Vejce
- 200 g Cukr krupice
- 250 g Polohrubá mouka
- 1/2 sklenička Olej
- 1 ks Vanilkový cukr
- 1 sklenička Mléko
- 1 ks Prášek do pečiva
- Citronová kůra
Instrukce
- Obyčejná" bábovka, která vás vrátí do dětství.Žloutky oddělíme od bílků, ze kterých si vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme spolu s cukrem krupice, vanilkovým cukrem, mlékem a olejem. Do žloutkového krému postupně přidáváme mouku, prášek do pečiva, citronovou kůru a vyšlehaný sníh.Vymažeme si bábovkovou formu a těsto do ní nalijeme. Pečeme na 180 stupňů Celsia asi 45 minut.Těsto je možné použít na bublaninu nebo dort.