Dýňová polévka, ideální podzimní oběd

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 30 minutes
Porce 0
Uvařila VeronikaVajdová

Ingredience

  • 4 hrnek Dužina z dýně
  • 2 lžíce Margarín nebo máslo
  • 2 ks Malá nakrájená cibule
  • 1 ks Stvol nakrájeného zeleného celeru
  • 1 ks Střední nakrájená brambora
  • 2 hrnek Drůbeží vývar
  • 1 hrnek Sterilovaná rajčata
  • 1 hrnek Mléko
  • 1/4 lžíčka Čerstvý nebo sušený tymián
  • 1 špetka Mletý pepř
  • 1 ks Bobkový listk
  • Sůl
  • Citrónová šťáva
  • Zelená petrželka
  • 1 ks Bílý malý jogurt
  • Osmažený rohlík nebo chlebové kostky (krutony)

Instrukce

  • Dužinu dýně (bez semínek) nakrájíme na kostičky, povaříme v malém množství vody a rozmačkáme nebo rozmixujeme. Na mírném ohni rozpustíme margarín, přidáme nakrájenou cibuli, bramboru, celer, bobkový list a mícháme několik minut.
    Pak přidáme dýňovou dužinu, rajčata, koření a drůbeží vývar. Pomalu vaříme pod pokličkou zhruba 30 minut. Vyjmeme bobkový list, polévku rozmixujeme a zředíme mlékem na požadovanou konzistenci. Necháme ji přejít varem, dochutíme citronovou šťávou.
    Podáváme teplou s chlebovými kostkami, jogurtem a ozdobíme nasekanou petrželkou.Tento recept je výborný i pro malé děti, špetka pepře je na takové množství minimum a může se vynechat a chuťově je výborná.Dobrou chuť!
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account