Zelený losos na másle

Vytisknout recept
 
 
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 15 minutes
Uvařila ZuzanaPučoková

Ingredience

  • 400 g Losos chlazený , filé
  • 1 ks Pórek celý
  • 50 g Máslo
  • 1 lžíce Olivový olej
  • 1 špetka Sůl
  • Pepř
  • 1/2 ks Šťáva z citronu
  • Koriandr
  • Muškátový oříšek

Instrukce

  • Kdo by v takovém krásném jarním počasí seděl doma - dnes přidávám recept na rychlou a lahodnou večeři pro gurmány 😉
    Kdo by v takovém krásném podzimním počasí seděl doma - dnes přidávám recept na rychlou a lahodnou večeři pro gurmány 😉
    Pór očistíme a nakrájím na tenká kolečka. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme máslo. Dáme orestovat pórek (bílou část - zelenou je lepší přidat později, je rychleji udělaná). 
    Lososa zbavíme kůže a čisté maso nakrájíme na kostičky. Když je pórek změklý, přidám na pánev lososa, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a dle chuti např. špetku mletého muškátového oříšku, koriandr apod.
    Losos je hotový za chvilku, v mezičase si třeba nalejte skleničku dobrého bílého vína 😉 Jako přílohu doporučujeme teplou bagetku (na máslový sosík 😉 ) nebo čerstvé brambory.
     
    Dobrou chuť!!
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account