Arabské placky
Ingredience
- 500 g Mouka
- 200 ml Teplá voda
- 10 g Droždí
- 1 lžička Cukr
- 2 lžíce Olivový olej
- 1 lžička Sůl
- 30 g Koření Zataar
- 1 hlávka Čínské zelí
- Kečup
Instrukce
- V mé oblíbené čajovně jsem si zamilovala arabskou placku, kterou zde podávají. Placka je jednoduchá a chutná božsky! Rozhodně stojí za vyzkoušení! [x]Arabská placka:Ve 100ml vody rozmícháme droždí, cukr a necháme chvilku odstát.Prosejeme mouku, přidáme sůl, lžíci olivového oleje, kvásek a zbytek vlažné vody.Zaděláme hladké těsto, které nelepí a dobře se s ním pracuje.Těsto ze všech stran i nádobu na kynutí ručně vymažeme trochou oleje, přikryjeme a necháme půl hodinky kynout.Z vykynutého těsta utvoříme malé bochánky. Těsto vyklopíme na pracovní plochu a rukou oddělíme na osm kousků.Poté si každý kousek rozválíme na placku asi půl centimetru vysokou. Začínáme u toho bochánku, který jsme udělali jako první.Upečeme v troubě na maximální teplotu. Placky vkládáme na horký plech a v horní části trouby pečeme nanejvýš 2 minuty.Náplň:Zelí a balkán si nakrájíme na nudličky. Pokud máte placky jako hlavní jídlo, doporučuji přidat orestované kuřecí maso na malé kousky, originál je však bezmasý.Zataar smícháme s olejem a zelí s balkánem.Placku potřeme zataarem, dáme maso (pokud máme masovou variantu), zelí s balkánem, kečup a pokapeme na konec Zataarem. DOBROU CHUŤ!