Ježečci
Ingredience
- 180 g Hladká mouka
- 100 g Hera
- 50 g Cukr moučka
- 1 ks Vejce
- Čokoláda
- Strouhaný kokos
Instrukce
- Ze všech surovin vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme alespoň hodinu odpočinout v lednici. Potom tvarujeme kuličky, do každé zapracujeme polovinu lískového oříšku. Z kouličky jemně vytáhneme špičku pro budoucí čumáček a špejlí vypíchneme 2 dírky pro očka. Pečeme na pečicím papíru, v předehřáté troubě (180 stupňů Celsia) asi 10 minut.Upečené ježky necháme dobře vychladnout, zadeček namočíme do čokoládové polevy a hned obalíme ve strouhaném kokose. Nakonec dokreslíme polevou do vypíchnutých dírek očka a na špičku čumáček.