Koblížky
Ingredience
- 1 kg Polohrubá mouka
- 2 ks Kvasnice
- 6 ks žloutků
- 140 g Moučkový cukr
- 140 g Máslo
- 2 dcl Mléko
- Sůl
- 7 lžic Rum
- 3 ks Tuk Omega
- 1 lžička Cukr krystal
- Marmeláda
Instrukce
- Máte rádi vůni teplých čerstvých koblížků? Co si zkusit doma udělat vlastní? 🙂Do menšího hrnce nalijeme 2 dcl mléka, 1 lžičku cukru krystalu a zahřejeme tak, aby mléko bylo vlažné. Do mléka rozdrobíme kvasnice a necháme vyjít. Do mísy nasypeme mouku, přidáme žloutky, cukr, máslo, rum, sůl dle chuti a nakonec kvásek. Pořádně zpracováváme těsto a podle potřeby přidáváme vlažné mléko.Těsto musí být krásně hebké, poté ho dáme na 1 hodinu vykynout. Těsto nesmí být řídké, špatně by se nám balila marmeláda a všechno by stejně při smažení vytékalo!Když nám těsto krásně nakynulo, lžící bereme kousek těsta po kousku a dáváme na vál. Pořád těsto raději moučíme při balení, aby se nelepilo. 2 tuky rozehřejeme v nádobě, ve které budeme smažit (POZOR AŤ TUK NENÍ MOC TEPLÝ) a klademe koblížky, ale nesmí být na sobě natlačené, koblížky se nafouknou tak opatrně. Smažíme pomalu a hlavně hlídáme, ať se nespálí!