Koblížky

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila LudmilaJedličková

Ingredience

  • 1 kg Polohrubá mouka
  • 2 ks Kvasnice
  • 6 ks žloutků
  • 140 g Moučkový cukr
  • 140 g Máslo
  • 2 dcl Mléko
  • Sůl
  • 7 lžic Rum
  • 3 ks Tuk Omega
  • 1 lžička Cukr krystal
  • Marmeláda

Instrukce

  • Máte rádi vůni teplých čerstvých koblížků? Co si zkusit doma udělat vlastní? 🙂
    Do menšího hrnce nalijeme 2 dcl mléka, 1 lžičku cukru krystalu a zahřejeme tak, aby mléko bylo vlažné. Do mléka rozdrobíme kvasnice a necháme vyjít. Do mísy nasypeme mouku, přidáme žloutky, cukr, máslo, rum, sůl dle chuti a nakonec kvásek. Pořádně zpracováváme těsto a podle potřeby přidáváme vlažné mléko.
    Těsto musí být krásně hebké, poté ho dáme na 1 hodinu vykynout. Těsto nesmí být řídké, špatně by se nám balila marmeláda a všechno by stejně při smažení vytékalo!
    Když nám těsto krásně nakynulo, lžící bereme kousek těsta po kousku a dáváme na vál. Pořád těsto raději moučíme při balení, aby se nelepilo. 2 tuky rozehřejeme v nádobě, ve které budeme smažit (POZOR AŤ TUK NENÍ MOC TEPLÝ) a klademe koblížky, ale nesmí být na sobě natlačené, koblížky se nafouknou tak opatrně. Smažíme pomalu a hlavně hlídáme, ať se nespálí!
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account