Po zimě vyčistíme gril
Přichází okamžik, kdy po zimě vytáhneme na terasu či na zahradu domácí gril. Ale nestačí jen utřít pavučiny a rozpálit oheň pod roštem v domnění, že všechny bakterie a nečistoty zničíte. Je jedno, jestli vezmeme na pomoc ekologický čistič grilu ve spreji nebo rošt naložíme do lázně s jedlou sodou.
Může být grilování zdravé?
Moderní elektrické grily hlídají úpravu pokrmů skoro sami, plynové zase spustíme a bez čekání můžeme začít grilovat. Tradiční gril na dřevo a uhlí vyžaduje více času a zručnosti k přípravě ideální teploty. Nejzdravější variantou v současnosti je grilování na horkých kamenech. A nezapomeňte k masíčku na zeleninu a zdravé jogurtové dipy. Pak bude naše stolování pod širým nebem bez chybičky.
Zachutnal vám nápoj zvaný cider nebo radler? Víte, jak si ho připravit?
Radler je pivo s limonádou a ovocnou příchutí, které osvěží a zažene žízeň. Cider je oproti tomu prokvašený jablečný mošt s obsahem alkoholu.
Jak si připravíte domácí citrónový radler?
Do většího džbánku nalijeme trochu perlivé vody a za pomoci citrónové šťávy bez dužin a pecek s třtinovým cukrem vyrobíme silnou citronádu. Tu opatrně naředíme půl litrem světlého piva typu ležák a podle chuti dolijeme perlivou vodou. A je to. Ať vám chutná a zažijete příjemné léto a grilování.
Zdroj obrázků: pixabay.com