Máte rádi klasiku? Chcete být na chvíli ve višňovém sadě, jehož krása vzbuzuje obdiv širokého okolí? Čechovův Višňový sad klasikou je. Na chvíli se můžeme stát Andrejevnou Raněvskou, ale nebudeme višňový sad prodávat. My si vůni a atmosféru višňového sadu vykouzlíme v teple domova.
Višňový sad Andrejevny Raněvské byl krásný tak, že vzbuzoval obdiv širokého okolí. Ať je vaše pečení a váš Višňový sad krásný, chutný, voňavý.
Těsto
1 velký kelímek bílého jogurtu (raději hustější konzistence)
tento kelímek se stane odměrkou pro další suroviny
1 kelímek cukru (ideálně přesátý)
1 kelímek přesáté polohrubé mouky
2 celá vejce (ideálně pokojové teploty)
1 lžičku sody bikarbony (případně 1/2 prášku do pečiva)
trošku tuku (Hera?) na vymazání formy a krapet mouky na vysypání formy
zrnko soli
Na povrch těsta
čerstvé višně, třešně, případně kompotované
Na drobenku
cukr
máslo
mouka
V míse smícháme prosátou polohrubou mouku, prosátý cukr moučka, zrnko soli.
V další míse rozšleháme dvě celá vejce pokojové teploty. Přidáme kelímek bílého jogurtu a přimícháme veškeré sypké a řádně promíchané ingredience z první mísy.
Na závěr – na úplný závěr vmícháme sodu bikarbonu a směs vlijeme do vymazané a vysypané formy.
Vypeckované višně (třešně) klademe na těsto. Máte-li ovoce kompotované, nechte šťávu z ovoce okapat a trošku vyválejte v cukru, aby se vám příliš nepropadalo do koláče.
Rukama vypracujete drobenku z másla, cukru a mouky. Višně posypete. Višňový sad vložíte do rozehřáté trouby a pečete při mírné teplotě zhruba 30 minut. Doba pečení je samozřejmě pouze orientační.