Projekt s příznačným názvem Jděte ven je určen všem rodičům, kteří hledají způsob jak zabavit své děti venku. Na stránkách projektu se dozvíte, proč je tak důležité, aby děti trávily co nejvíce času venku, ale i jak by ho mohly využít. Venku si hrají, poznávají a učí se nejen o životě v přírodě.
Rodičům na svých stránkách poskytuje návody na hry a zajímavé aktivity v přírodě, dále pak i materiály ke stažení (a to buď zdarma nebo za příspěvek Vzdělávacímu centru Tereza) a v neposlední řadě i kurzy. Stránky Jděte ven jsem začala sledovat v době, kdy vznikal jejich Deník do divočiny, v březnu 2016. Jako nápad mě to absolutně uchvátilo. Mému prvorozenému tehdy byl rok a kousek a já už věděla, co s ním budu vyvádět, až trochu povyroste. 
 

Loni poprvé spustili kurz Rosteme venku

Když na podzim roku 2017 spustili podzimní kurz Rosteme venku, nezbývalo, než se zapojit. Rodiče dostanou balíček zajímavých aktivit, které s dětmi mohou venku provádět, aby jejich děti víc vnímaly a poznávaly svět, zároveň samozřejmě jde i o ryzí zábavu. Navzdory tomu, že batolata na to všechno vypadala dost malá, řadu věcí si užila do sytosti. Součástí kurzu je připojení do facebookové skupiny, kde rodiče sdílejí své pokroky v kurzu, vzájemně se podporují a dodávají si tipy na literaturu, potřeby na ven i další aktivity. Ještě pár týdnů po skončení kurzu je skupina účastníkům otevřena. Byla jsem z toho tak nadšená, že když na jaře spustili jarní kurz, šli jsme do toho znovu. 

Chcete to zkusit také?
Další podzimní kurz začíná už 8. října 2018 a potrvá celé dva týdny. Není nic jednoduššího než se přihlásit. Za sebe i děti mohu vřele doporučit. Z řady aktivit, které jsme v kurzu i díky samotnému projektu Jděte ven objevili, se staly naše oblíbené sezónní rituály. Nejlepší na nich je, že se hodí jak na vesnici, tak do města, kde máte k dispozici jen park, takže jsou snad pro každého 🙂
Další informace o projektu najdete na stránkách: https://jdeteven.cz/cz/rosteme-venku
Přejeme vám krásné dny v přírodě 🙂
 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account