Ne zavařeniny, ale zavřeniny.
ANO – Je to napsané správně.
Jsou to ZAVŘENINY protože jsou zavřené do sklenice, nikoliv zavařené. Podle Anastasie můžeme sbírat do sklenic čerstvé plody a pokud je do 15 minut zavřeme, plody si ponechají svoji ochrannou atmosféru a zařídí se ve sklenici tak, aby se nezkazily. Jak se to dělá: je potřeba sklenice vzít s sebou do přírody, sbírat plody rovnou do nich, neporušovat slupku (nekrájet, neloupat, raději ponechat stopky, které jdou s plodem). Plody neomývat, sbírat jenom ty čisté, v čistém prostředí. A hned zavřít… Nezkazí se. Metoda je evidentně vhodná k uchování bobulovin a malých plodů. Foto – Jidřich Dvořák
Jde v podstatě o uchování peckovitého ovoce a bobulí bez jakékoliv konzervace – velmi jednoduchá a rychlá metoda.
VYZKOUŠÍME?
krásný každý den
Váš kouč Marie Kostelecká
www.mariekostelecka.cz
TERAPEUT ENERGETICKÉ PSYCHOLOGIE & EFT
KOUČ ZDRAVÉHO ŽIVOTNÍHO STYLU A ROZVOJE OSOBNOSTI
“Inspiruji lidi ke změnám, které vedou k radostnějšímu,
spokojenějšímu a šťastnějšímu životu.”
Další články: http://www.zenysro.cz/kostmaruska/blogy