Zkuste někdy vybočit ze stereotypu

Sluníčko vysoko, stále ale hřeje. Barvy kam se podívám, lehký vánek. I když mrholí, barvy zůstávají. Mám ráda všechny okamžiky spojené s podzimem. Dnešní den byl pro mě tím pravým podzimním.

I když jsem se ráno probudila do mlhy a slunce bylo schované, i tak při pohledu ven jsem byla spokojená. Vyšla jsem na balkón, rozhlédla se, nadechla se zatím studeného vzduchu a připálila si. Miluji ranní krajinu, ticho, mlhu, která se povaluje po louce a sem tam i nějakého člověka venčícího svého miláčka. Neváhala jsem ani chvilku, udělala si kávu a přestěhovala jsem se v dece na balkón. Mlčky jsem seděla, nasadila sluchátka a užívala si tu pohodu. Než jsem si kávu stačila vypít, slunce přišlo blíž a začalo hřát. Vše se pomalu probouzelo do života. Snad každý koho jsem ten den potkala, se usmíval. Odpoledne jsem vzala svou slečnu a vyrazila do přírody.

Užily jsme si opravdu všeho plnými doušky. Kávu pod pergolou, kde mi do zad hřálo slunce. Sice zabalená v dece, ale naprosto spokojená. Sbíráním barevných listů jsme strávily skoro dvě hodiny, ale ani jedné z nás to nevadilo. Připadala jsem si jako víla, která se stará o podzim. Vše připravit na mrazivou zimu, ale přitom si ještě užívat posledních záchvěvů sluníčka. Slečna všemu nasadila korunu, když z posbíraných listů začala dělat sukně, korunky pro nás dvě a z obyčejného klacku se vyklubala královská hůl a z kamene jablko. Usadily jsme se na houpačky a kralovaly v našem podzimním království.
Musím uznat, že by z nás byly dokonalé královny. Za nic na světě bych nevyměnila své kralování. Byla jsem na nás pyšná. V dnešní době, kdy skoro každý chodí na výlety do obchoďáků, jsme vybočily a užívaly si. Mohly jsme vidět krásy podzimu, ohřát se a ještě se zasnít. Zkuste někdy vybočit a užít si den tak, jak jsme si ho užily i my. Dodá vám to spousty energie do dalších dní.

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account