Cesta k harmonii: Vzájemná péče a respekt mezi partnery v moderní rodině

Půjdeme zítra na kafe?
Musím se zeptat Karla.
Na co se budeš ptát?
No, jestli mi pohlídá malou, abych mohla jít na kafe.
Budeš se ptát otce svého dítěte jestli ti pohlídá vaše společné dítě?

Tak můžu, ale jen na hoďku, musím ještě prát.
Pereš snad na valše?
Ne, naplním pračku, půjdu s tebou na kafe, a až se vrátím, bude dopráno a můžu věšet a dávat prát další.
Aha a nemůže to udělat Karel?
Neeeee, vždyť bude přece hlídat malou…

Chodíte na full time do práce
a pak vám ještě doma začne druhá směna?
Pak děláte něco špatně!
Mužů, kteří se dnes aktivně podílejí na péči o domácnost a výchově dětí, stále přibývá, neřkuli jsou již běžným standardem. Tak jako byli oni dříve mimoni, jsou jimi dnes ti, kteří stále razí teorii, že muž chodí do práce a žena se stará o domácnost a o děti. Jen u toho trochu zapomněli, že ty jejich ženy také chodí do práce.

Milé ženy, to ale není vina vašich mužů, že vám s ničím nepomáhají a že hlídání jejich vlastních dětí je něco nadstandardního. Je totiž jen ve vašich rukou, jakého muže budete doma mít. Pokud ho k ničemu nepustíte, pokud žijete v představě, že nikdo jiný to lépe neudělá/neuvaří/neuklidí, nebo že třeba zemře hlady, pokud neuvaříte, tak se záhy dostanete do situace, že si váš muž opravdu sám neuvaří, nepostará se o vaše děti a vy nebudete moct opustit domácnost, aniž byste předem nenavařila, nenakoupila, nevyprala atd…, aby vaši miláčkové nestrádali.

Ano miláčkové, píšu v množném čísle, protože tato touha být nepostradatelnou bývá velmi často aplikována i na děti, lépe řečeno na syny. Prosím, za všechny vaše budoucí snachy, nevychovávejte v tomto modelu i svoje syny. A to ani ze škodolibosti.
Důsledkem takové výchovy jsou totiž muži, kteří si myslí, že jídlo v lednici roste, že prádlo má nožičky a samo naskáče do pračky, a pak se z ní samo vyndá a je krásně vyžehlené jako z reklamy na prací prášek.

Dovolte svým mužům, aby vám pomáhali a chvalte je za to!
Zavřete oči, až po nich budete uklízet kuchyň, kterou by snad bylo lepší zapálit, protože za ten oběd, který uvařili, to přece stálo. Zasmějte se, až se váš muž s dětmi vrátí ze společného výletu špinavý a smradlavý, a nenadávejte mu za to, že jedli jen sušenky a nepřevlékali se. A využijte tento čas pro sebe a ne proto, abyste uklízela a žehlila.

A pokud je to jen trochu možné, využijte výdobytky moderní doby a najmete si třeba uklízečku nebo paní na žehlení. Jako v reklamě na platební kartu… k nezaplacení. Jak říká moje kamarádka: „I kdybychom se měli jít pást, tak na uklízečku vždycky bude.“

Znáte reklamu na Toffifee?
Manžel i obě děti v reklamě mají nějaký svůj koníček.
A matka? Ta je ráda, že jsou všichni pohromadě.
Každý člen rodiny má něco svého, maminka je jen „kvočna“. Trochu nespravedlivé rozdělení domácích rolí! Nevím jak vás, ale mě to štve!

Přestaňte být super ženami a buďte „jen“ ženami
Křehkými, které si nechají pomoct.
Mějte se rády a buďte na sebe hodné.

Zdroj foto:Pixabay.com

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account