Gnocchi se špenátovou omáčkou a kuřecím masem
Milé ženy, máte rády gnocchi?
Naším oblíbeným jídlem se staly gnocchi – celkem často je seženu v akci v obchodě, a tak je doma nedělám. Ale kupuji a k nim jsem se naučila dobrou omáčku, na kterou potřebujeme náš oblíbený špenát (já kupuji ochucený, sekaný, kam nemusím přidávat vůbec NIC, tak je dobrý. Ale pravda, je z německého obchodu), kousek Nivy, mléko, hladkou mouku a případně koření na dochucení omáčky.
Omáčka – uděláme si špenát, aby byl měkký a ochucený, přidáme 2 lžíce hladké mouky, rozkvedlané v 1/2 litru mléka a pořádně provaříme. Ke konci přidáme kousek nastrouhané Nivy, stačí max. 10 dkg. Poté omáčku dochutíme, je-li třeba. Ale většinou není, protože Niva je slaná a špenát jsme měly již ochucený.
Dle návodu si uvaříme gnocchi (cca 3 minuty ve slané vodě, pak je vyndám do misky s kouskem másla a promíchám, aby se nelepily)
Na talíř dáme gnocchi a přelijeme špenátovou omáčkou.
Musíte-li mít k tomu maso, tak si na nudličky nakrájejte kuřecí prsa, dejte do misky, přidejte sůl, bílý pepř, oblíbené koření /třeba grilovací), 2 lžičky sójové omáčky a 3 lžíce oleje. Promíchejte a nechte aspoň hodinku vychladit. Potom zprudka osmažte na pánvi z každé strany cca 1 minutu (nebo podle sebe).
V tomto případě servírujeme na talíř gnocchi, masko a navrch omáčku. A můžeme dozdobit pár kousky masa.
Jídlo je díky sýrové omáčce syté i pro muže 🙂
Přeji dobrou chuť.
Hudlenka
P.S. pro dotaz Amandy přidávám foto špenátu, který nemá chybu 🙂
Zdroj foto:Pixabay.com
Mnam