Úspěch 91 Bubbles Race: Dětský překážkový závod plný radosti a dobrodružství

Kolena od trávy, medaile rozdány, úsměvy od ucha k uchu. Dětský překážkový závod 91 Bubbles Race, který se konal 24. září v parku Parukářka pod záštitou Prahy 3, vrátil děti do přírody a ke sportu. Závod, který nese heslo: “Nikdo nepůjde domů čistý” – s tímto pokřikem ráno dorazily děti na start. Padl i věkový rekord. Nejmenšímu závodníkovi bylo 2,5 roku a rozhodně nechal řadu soupeřů za sebou, přesto, že hranice byla u 3 let.

Dětské tratě byly rozděleny do tří kategorií podle věku. Medaili v cíli obdrželi všichni. Ve finishy je s úsměvem vítala herečka Andrea Kerestešová, která na trati měla také děti své favority. “Úžasně strávený den, kde byly vidět upřímné dětské emoce”, usmívala se Kerestešová. “Přesně tyto projekty v dnešní době plné telefonů a počítačů chybí, najednou jsem si připadala, jak když by mě někdo vrátil do dětských let”.

Jako vždy byla nejobsazenější nejmladší kategorie sportovců od tří do šesti let. Jásot, pokřiky a nadšení se rozléhalo Parukářkou. Dobrovolníci mnohdy ani dětem nestíhali, s jakým zápalem se vydaly na trať! Překážky zvládaly bravurně, i když na startu padaly obavy, jak přelezou přes vysokou zeď, zdolají ostnatý drát nebo se nezaleknou stříbrného tobogánu s tunelem! Poprvé nedošlo na slzy a tak padala chlouba z vybojované medaile!

Nedočkavci se mohli zahřát na skákacím hradě a pomalu se připravit na svůj start “Počasí se vydařilo jako na objednávku”, usmívali se organizátoři. “Vždy nám je lít, jak závod rychle uteče”.

Přesto, že sezona 2016 je u konce, už nyní organizátoři připravují termíny na rok 2017 a těší se na nová místa a možnosti překážek! Opět zavítají na domácí půdu do Vysokých Tater, Prahy a dál? Nechte se překvapit!

Zdroj foto: Nikola Bartakova
 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account