Příběh se šťastným koncem

Michaela Dolnáková
Můj projekt se jmenuje „Získám dobrou práci“.
Slovo DOBROU jsem dala do názvu proto, že jsem přesvědčená o tom, že je důležité, aby člověk dělal práci, která ho opravdu baví a naplňuje. Proč jsem o tom přesvědčená? Moje důvody si můžete přečíst v mém článku CO JE TO DOBRÁ PRÁCE.
Někdy mi lidé namítají, že v dnešní době je to naivní představa, sen, že si nemohou práci vybírat a musí být rádi za NĚJAKOU práci.
Můj pohled a můj postoj, to není pohádka ani sen…Vycházím ze své vlastní zkušenosti, ze zkušenosti lidí, se kterými jsem pracovala a ze zkušeností mých klientů, kterým pomáhám získat dobrou práci. Každý má právo se svobodně rozhodnout. Chápu, že se člověk může dostat do takové finanční situace, kdy vezme jakoukoliv práci. Často však jde snaha najít jakoukoliv práci proti nám.
Nejlépe o tom vypovídá příběh mé klientky.
Míša hledala práci téměř rok. Dostala se do opravdu nelehké finanční situace. Rozeslala životopisy na stovky inzerátů. Byla v situaci, kdy jí bylo jedno, o jakou práci jde. V momentě, kdy si s mou pomocí ujasnila, jakou práci chce vlastně dělat, jsme vytvořily motivační dopis a životopis, které prodávaly její hodnotu. Najednou začala dostávat daleko více pozvání na pohovor. Ale žádné výběrové řízení nevyhrála. Ujasnily jsme si spolu, že na pohovoru jde o prodej, a jak prodávat sebe a svoji hodnotu. Míša, jako zkušená obchodnice, pochopila  a začala svoji hodnotu na pohovorech prodávat.
Práci se jí však stále nedařilo získat, i když několikrát byla i v posledním kole, jedna ze dvou finálních uchazečů.  Proč?
Míša v hlavě měla stále nastaveno „chci jakoukoliv práci“. Rozesílala dál životopisy na všechny strany, bylo jí jedno, o jakou práci šlo. Chodila na pohovory na pozice, o kterých věděla, že ji bavit nebudou, ale že jí vyřeší její situaci.
Uvědomila si, co vlastně chce a rozhodla se, že se zaměří opravdu jen na získávání takové práce, kterou chce opravdu dělat. A taky to tak udělala. To se stalo asi před 7ti týdny.
Začala posílat životopisy jen na ty nabídky, které byly pro ni dobré. Chodila jen na ty pohovory, kde mohla získat práci, kterou opravdu chtěla.
1.11. nastoupila do nové práce. Získala opravdu dobrou práci, takovou, jaká ji baví a naplňuje.
Míšo, přeju ti hodně úspěchů!
Jana Bártíková
P.S. K napsání článku mě inspirovaly komentáře k článku CO JE TO DOBRÁ PRÁCE a také tento Míši komentář a moje spolupráce s ní.
Zjistěte, jaká je vaše dobrá práce a získejte ji rychleji!

Krásný den!
Jana Bártíková
www.ziskamdobroupraci.cz

Zdroj: Jana Bártíková

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account