
Pollo a la Pepitoria
Ingredience
- Kuře naporcované na kusy
- Olivový olej
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 150 ml suchého sherry nebo bílého vína
- 500 ml kuřecího vývaru
- 3 vařené žloutky
- 50 g mletých mandlí
- Šafrán
- Bobkový list
- Sůl pepř
Instrukce
- Kuře osolte, opepřete a opečte na oleji dozlatova, poté k němu přidejte cibuli s česnekem a nechte je změknout. Podlijte sherry, krátce povařte a zalijte vývarem se šafránem a bobkovým listem. Pokrm nechte dusit, dokud maso nezměkne. Mezitím rozmixujte vařené žloutky s mandlemi a trochou omáčky, vzniklou pastu vmíchejte zpět do hrnce a nechte ji jemně zahustit celou omáčku. Výsledkem je sametový, aromatický pokrm, který si skvěle rozumí s rýží nebo bramborami.










