Fazolová polévka s klobásou a noky

Vytisknout recept
Chladné počasí si žádá vydatné jídlo, které zasytí a dodá energii, fazolová polévka je jedním z nich.
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 4 -6
Uvařila Kristýna Solničková

Ingredience

  • 1 lžíci másla
  • 1 lžíci sladké mleté papriky
  • 5 stroužků česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 mrkve
  • 1 pikantní klobásu
  • 1 konzervu tmavých fazolí
  • 4 lžíce Spak Gourmet ostrý
  • Sůl pepř

Na noky:

  • 1 vejce
  • Hladkou mouku podle potřeby
  • Sůl

Instrukce

  • Stroužky česneku oloupejte a prolisujte nebo nakrájejte najemno. Mrkev očistěte a spolu s klobásou nakrájejte na kolečka. V hrnci nechte rozpustit máslo. Krátce na něm opečte česnek, přisypte mletou papriku a nechte rozvonět. Přidejte mouku, promíchejte a vše zalejte vývarem. Přidejte kečup, mrkev a polévku přiveďte k varu. Vařte ji asi 15 minut.
  • Mezitím připravte nočky. Do misky vyklepněte vejce, osolte a prošlehejte. Postupně přidávejte mouku, míchejte, a nakonec propracujte rukama, až vznikne koule těsta. Kousky těsta pak odtrhávejte a házejte do polévky. Vařte 5 minut, přidejte klobásu a vařte dalších 5 minut.
  • Nakonec do polévky vyklepněte fazole, prohřejte a stáhněte z ohně. Polévku podle chuti osolte a opepřete. Můžete podávat s čerstvým chlebem, pečeným toastem nebo krajíčkem chleba s máslem.

Notes

Osvědčené triky šéfkuchařů:

  • Místo klobásy zkuste do polévky přidat kousky uzeného masa. Výsledek bude vydatnější a perfektní i jako hlavní chod.
  • K polévce se skvěle hodí kousek čerstvého chleba s máslem nebo opečený toast. A pokud si ho upečete doma, odmění vás nejen nezaměnitelnou vůní, ale i chuťovým zážitkem, který povýší celé jídlo na úplně jinou úroveň.
  • Chcete polévku posunout na další úroveň? Zkuste přidat špetku majoránky nebo čerstvou petržel, které dodají polévce svěží aroma a domácí vůni.
Zdroj a foto: Spak

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account