
Cibulový koláč
Ingredience
Na těsto:
- 250 g hladké mouky
- 125 g másla
- 1 vejce
- 1 lžičku soli
- Podle potřeby trochu mléka
Na dohotovení:
- 50 g másla
- 600 g červené cibule
- 3 lžíce kečupu Spak Master Ketchupu
- 10 snítek čerstvého tymiánu
- Sůl pepř
- 3 vejce
- 2 lžíce zakysané smetany
- Máslo na vymazání formy
Instrukce
- Do mísy prosejte mouku a smíchejte ji se solí. Přidejte na kousky nakrájené máslo a vejce. Vše důkladně propracujte, až vznikne hladké těsto bez hrudek. Zabalte ho do potravinové folie a dejte na půl hodiny do chladu. Mezitím oloupejte cibule. Překrojte je na poloviny a nakrájejte na tenké plátky. V hlubší pánvi nechte rozpustit máslo.
- Opečte na něm cibuli doměkka. Poté přidejte lístky tymiánu, kečup a promíchejte. Cibuli ještě krátce opékejte a poté ji jemně osolte a opepřete. Vychlazené těsto vyválejte a přendejte ho do máslem vymazané formy. Vytvarujte okraje a přebytečné těsto seřízněte. Na dně ho propíchněte na několika místech vidličkou. Na těsto rovnoměrně rozložte cibulovou směs. Do misky vyklepněte vejce, přidejte zakysanou smetanu, trochu soli a prošlehejte. Hotovou směs nalejte na cibulovou náplň. Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte asi 40 minut.











