
Domácí pizza
Ingredience
- 500 ml vody
- 17 g čerstvého droždí
- 950 g pizza mouky
- 1 lžička cukru
- 30 g soli
- 1 a ½ panáka olivového oleje
- domácí rajčatový základ
- na obložení podle našeho výběru: mozzarella, prosciutto crudo, čerstvá rukola, parmazán
- další oblíbené ingredience dle chuti
Instrukce
- Do mísy dejte vodu, droždí, mouku, cukr, sůl a olivový olej. Vše vložte do hnětače a hněťte zhruba 20 minut, dokud nevznikne hladké těsto.
- Potřete pracovní plochu olivovým olejem, vyklopte těsto a vytvořte z něj velký bochánek. Ten potřete olejem a rozdělte na 6 kusů (každý cca 220 g).
- Každý kousek znovu potřete olejem a nechte 48 hodin kynout.
- Po vykynutí poprašte stůl moukou a vytvarujte z těsta kulaté pizzy. Potřete je domácím rajčatovým základem a přidejte oblíbené ingredience.
- Pečte v předehřáté peci na program Wood Fired přibližně 3 minuty.
- Po upečení pizzu zakápněte olivovým olejem — a můžete servírovat.
Notes
Zdroj a foto: Sage











