Domácí pizza

Vytisknout recept
Tenké a křupavé těsto, nadýchané okraje a vůně pečené pizzy, která vás v jediném okamžiku přenese do slunné Neapole. Domácí pizza je malým svátkem pro chuťové buňky — a s tímto poctivým dlouze kynutým těstem bude chutnat stejně jako z vaší oblíbené italské pizzerie. Recept připravily Ilona a Andrea, duo z IG účtu brambo.rajda.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Italská
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 3 minutes
Celkový čas 33 minutes
Porce 6
Uvařila Kristýna Solničková

Ingredience

  • 500 ml vody
  • 17 g čerstvého droždí
  • 950 g pizza mouky
  • 1 lžička cukru
  • 30 g soli
  • 1 a ½ panáka olivového oleje
  • domácí rajčatový základ
  • na obložení podle našeho výběru: mozzarella, prosciutto crudo, čerstvá rukola, parmazán
  • další oblíbené ingredience dle chuti

Instrukce

  • Do mísy dejte vodu, droždí, mouku, cukr, sůl a olivový olej. Vše vložte do hnětače a hněťte zhruba 20 minut, dokud nevznikne hladké těsto.
  • Potřete pracovní plochu olivovým olejem, vyklopte těsto a vytvořte z něj velký bochánek. Ten potřete olejem a rozdělte na 6 kusů (každý cca 220 g).
  • Každý kousek znovu potřete olejem a nechte 48 hodin kynout.
  • Po vykynutí poprašte stůl moukou a vytvarujte z těsta kulaté pizzy. Potřete je domácím rajčatovým základem a přidejte oblíbené ingredience.
  • Pečte v předehřáté peci na program Wood Fired přibližně 3 minuty.
  • Po upečení pizzu zakápněte olivovým olejem — a můžete servírovat.

Notes

Domácí pizza pec Sage SPZ820 upeče pizzu při 400 °C za pouhé dvě minuty a promění vaši kuchyni v pravou italskou pizzerii. Pokud toužíte po změně, díky chytrému systému můžete snadno nastavit podmínky i pro newyorský styl nebo „deep-dish“ z Chicaga. Technologie Element IQ automaticky reguluje výkon topných těles tak, aby byla pizza vždy perfektně propečená – žádné syrové středy ani spálené okraje.
Cena: 19 990 Kč, www.sagecz.cz
Zdroj a foto: Sage

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account