Tenké a křupavé těsto, nadýchané okraje a vůně pečené pizzy, která vás v jediném okamžiku přenese do slunné Neapole. Domácí pizza je malým svátkem pro chuťové buňky — a s tímto poctivým dlouze kynutým těstem bude chutnat stejně jako z vaší oblíbené italské pizzerie. Recept připravily Ilona a Andrea, duo z IG účtu brambo.rajda.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Italská
Čas přípravy 30 minutesmin
Čas vaření 3 minutesmin
Celkový čas 33 minutesmin
Porce 6
Uvařila Kristýna Solničková
Ingredience
500mlvody
17gčerstvého droždí
950gpizza mouky
1lžička cukru
30gsoli
1a ½ panáka olivového oleje
domácí rajčatový základ
na obloženípodle našeho výběru: mozzarella, prosciutto crudo, čerstvá rukola, parmazán
další oblíbené ingredience dle chuti
Instrukce
Do mísy dejte vodu, droždí, mouku, cukr, sůl a olivový olej. Vše vložte do hnětače a hněťte zhruba 20 minut, dokud nevznikne hladké těsto.
Potřete pracovní plochu olivovým olejem, vyklopte těsto a vytvořte z něj velký bochánek. Ten potřete olejem a rozdělte na 6 kusů (každý cca 220 g).
Každý kousek znovu potřete olejem a nechte 48 hodin kynout.
Po vykynutí poprašte stůl moukou a vytvarujte z těsta kulaté pizzy. Potřete je domácím rajčatovým základem a přidejte oblíbené ingredience.
Pečte v předehřáté peci na program Wood Fired přibližně 3 minuty.
Po upečení pizzu zakápněte olivovým olejem — a můžete servírovat.
Notes
Domácí pizza pecSage SPZ820 upeče pizzu při 400 °C za pouhé dvě minuty a promění vaši kuchyni v pravou italskou pizzerii. Pokud toužíte po změně, díky chytrému systému můžete snadno nastavit podmínky i pro newyorský styl nebo „deep-dish“ z Chicaga. Technologie Element IQ automaticky reguluje výkon topných těles tak, aby byla pizza vždy perfektně propečená – žádné syrové středy ani spálené okraje.Cena: 19 990 Kč, www.sagecz.czZdroj a foto: Sage