
Gazpacho - královna studených polévek
Ingredience
- 1 kg zralých rajčat
- 1 salátová okurka
- 1 zelená paprika
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 50 ml extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce vinného octa
- sůl pepř, studená voda podle potřeby
Instrukce
- Všechnu zeleninu nakrájejte na kousky, vložte do mixéru spolu s olejem, octem, solí a pepřem. Rozmixujte dohladka, podle potřeby přidejte studenou vodu. Podávejte vychlazené, ozdobené nasekanou zeleninou nebo krutony.
Notes
Sáhněte po hotových verzích gazpacha a salmoreja od Villaolivo, které stačí jen vychladit a servírovat. Obě varianty si můžete koupit i na eDelikatesy.cz, kde najdete spoustu dalších španělských specialit. Zakoupíte zde i extra panenský olivový olej, vinný ocet či sůl použité v receptu.
Zdroj a foto: eDelikatesy.cz











