Grilované divoké krevety

Vytisknout recept
Šťavnaté, jemné a hotové za pár minut – krevety jsou ideální volbou pro rychlý a přitom výjimečný oběd nebo večeři. Divoké argentinské krevety Mylord Premium z volného moře vynikají plnou chutí a krásně červenou barvou díky mořským řasám, kterými se přirozeně živí. Perfektně se hodí na pánev, gril i do svěžích salátů.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Středomořská
Čas přípravy 25 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Irča Holčáková

Ingredience

Suroviny:

  • 500 g divokých krevet Mylord Premium
  • ½ lžičky medu
  • 60 ml olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička limetkové kůry
  • chilli dle chuti
  • sůl a pepř

Na dip:

  • 1 větší avokádo
  • 2 lžičky limetkové šťávy
  • 3 lžíce olivového oleje
  • ½ stroužku česneku
  • sůl a pepř

Instrukce

  • 1. Veškeré suroviny na marinádu dejte do misky a smíchejte dohromady. Krevety naložte do marinády, promíchejte a nechte nějakou dobu marinovat.
  • 2. Poté krevety přesuňte na gril a z obou stran je opečte.
  • 3. Na závěr si připravte dip. Nejprve vložte avokádo, olivový olej a česnek do mixéru. Suroviny rozmixujte a hotový dip poté dochuťte pepřem, solí či šťávou z limetky.
  • Přejeme dobrou chuť!
  • Připraveno ve spolupráci s Garden.and.Kitchen

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account