Giuseppeho mrkvový dort Torta Camilla | Ženy s.r.o.

Giuseppeho mrkvový dort Torta Camilla

Vytisknout recept
Milovníci sladkých dezertů a napínavého soutěžení, připravte si zástěry! Máte možnost upéct si jarní mrkvový dort Torta Camilla spolu se soutěžícími velkolepé soutěže Mistrovské pečení – Austrálie.
Kategorie moučník
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 45 minutes
Celkový čas 1 hour 15 minutes
Porce 0 Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • Korpus
  • 4 velká vejce 300 g jemného třtinového cukru, 1 lžička vanilkového extraktu, 160 ml slunečnicového oleje, 375 g najemno nastrouhané mrkve, Jemně nastrouhaná kůra ze 2 pomerančů, 450 g prosáté hladké mouky typu „00“, 1½ lžíce prášku do pečiva, 1 lžíce mleté skořice, ½ lžičky mletého zázvoru, ¼ lžičky soli, 180 g mletých mandlí, 225 g čerstvé pomerančové šťávy
  • Fíkový a ořechový džem
  • 600 g čerstvých fíků rozčtvrcených, Jemně nastrouhaná kůra z 1 pomeranče, 150 g želírovacího cukru, ½ lžičky pektinu, 40 g nasekaných vlašských ořechů
  • Krém z čerstvého sýra
  • 110 g změklého nesoleného másla 200 g moučkového cukru, 1 lžička vanilkové pasty, Jemně nastrouhaná kůra z 1 pomeranče, 190 g plnotučného čerstvého smetanového sýra (např. Philadelphia)
  • Kandované ořechy
  • 50 g vlašských ořechů 25 g javorového sirupu
  • Kandovanou mrkev
  • 1 velká mrkev 100 g krystalového cukru
  • Na ozdobu
  • 1 fík nakrájený na 8 měsíčků

Instrukce

  • Potřebné vybavení: 3 dortové formy o průměru 20 cm (vymazané a vyložené pečicím papírem), 1 plech vyložený pečicím papírem, velký cukrářský sáček, střední cukrářský sáček s malou hvězdičkovou špičkou, střední cukrářský sáček s velkou hvězdičkovou špičkou, střední cukrářský sáček se střední hladkou špičkou, 2–3 vařečky s namazanou rukojetí (pro tvarování kandované mrkve)
  • Postup: Předehřejte troubu na 180 °C (nebo 160 °C s ventilátorem). V míse mixéru vyšlehejte vejce, cukr a vanilkový extrakt do trojnásobného objemu. Při nízkých otáčkách postupně přilévejte olej, poté přidejte nastrouhanou mrkev a pomerančovou kůru. Do směsi zapracujte prosátou mouku, prášek do pečiva, koření, sůl a mandle. Nakonec přilijte pomerančovou šťávu. Těsto rozdělte rovnoměrně do tří dortových forem o průměru 20 cm a pečte přibližně 30–35 minut. Fíkový džem připravíte smícháním fíků, želírovacího cukru, pektinu a pomerančové kůry. Po vychladnutí vmíchejte nasekané vlašské ořechy. Frosting vytvoříte vyšleháním másla s moučkovým cukrem, přidejte vanilkovou pastu, pomerančovou kůru, a nakonec smetanový sýr. Kandované ořechy připravte tak, že vlašské ořechy promícháte s javorovým sirupem a krátce zapečete v troubě. Kandovanou mrkev získáte tak, že mrkev nastrouháte na tenké plátky, uvaříte je v cukrovém sirupu, osušíte, a ještě teplé natočíte na vařečky.
  • Sestavení dortu: Na první korpus natřete vrstvu frostingového krému a fíkového džemu. Postup opakujte se zbývajícími korpusy. Ozdobte kandovanými ořechy, měsíčky čerstvého fíku a stočenými pásky kandované mrkve.

Notes

Soutěž Mistrovské pečení – Austrálie jde do svého finále. V pátek 18. dubna v 19:45 na televizní stanici TV Paprika čeká diváky napínavý závěr 12. série, reprízu pak bude možné sledovat v pondělí ve 12:30.
Dvanáct zapálených amatérských cukrářů se během deseti týdnů popasovalo s třiceti náročnými výzvami v ikonickém soutěžním stanu, který byl tentokrát postaven v Austrálii. Porota pečlivě sledovala každý jejich pohyb i výtvory, zatímco trouby byly neustále rozpálené na maximum. Nyní přichází čas na poslední souboj, který rozhodne o tom, kdo si odnese titul Nejlepší australský amatérský cukrář!
Ve finále budou soutěžící předvádět nejen svou preciznost a technické dovednosti, ale také kreativitu a cit pro chuťovou harmonii. Jednou z finálových výzev bude příprava luxusního mrkvového dortu Torta Camilla, který proslavil Giuseppe. Tento dezert je dokonalou kombinací vůně pomerančů, sladkosti fíkového džemu s vlašskými ořechy a jemného krémového sýrového frostingu.
Pokud jste fanoušky tohoto ikonického formátu, rozhodně si nenechte ujít tuto australskou verzi plnou srdečných momentů, humoru, emocí a samozřejmě fantastického pečení. Mistrovské pečení – Austrálie přináší nejen soutěž, ale i oslavu domácího cukrářského umění v tom nejlepším světle a finále 12. série bude skutečně sladkou tečkou za jedinečnou sezónou.
Zdroj a foto: AMC Networks International 

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account