Postup: Předehřejte troubu na 180 °C (nebo 160 °C s ventilátorem). V míse mixéru vyšlehejte vejce, cukr a vanilkový extrakt do trojnásobného objemu. Při nízkých otáčkách postupně přilévejte olej, poté přidejte nastrouhanou mrkev a pomerančovou kůru. Do směsi zapracujte prosátou mouku, prášek do pečiva, koření, sůl a mandle. Nakonec přilijte pomerančovou šťávu. Těsto rozdělte rovnoměrně do tří dortových forem o průměru 20 cm a pečte přibližně 30–35 minut. Fíkový džem připravíte smícháním fíků, želírovacího cukru, pektinu a pomerančové kůry. Po vychladnutí vmíchejte nasekané vlašské ořechy. Frosting vytvoříte vyšleháním másla s moučkovým cukrem, přidejte vanilkovou pastu, pomerančovou kůru, a nakonec smetanový sýr. Kandované ořechy připravte tak, že vlašské ořechy promícháte s javorovým sirupem a krátce zapečete v troubě. Kandovanou mrkev získáte tak, že mrkev nastrouháte na tenké plátky, uvaříte je v cukrovém sirupu, osušíte, a ještě teplé natočíte na vařečky.