Bezlepková roláda podle Vladěny Halatové | Ženy s.r.o.

Bezlepková roláda podle Vladěny Halatové

Vytisknout recept
Připravte si skvělý moučník, který je vhodný i pro bezlepkáře. Vznikl ve spolupráci s Bohemilk Opočno.
Kategorie moučník
Kuchyně Bezlepková
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 0 Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 180 g bezlepkové směsi Freee Doves Farm modrá holubička
  • 140 g cukru krupice nebo jiného sladidla
  • 6 vajec zvlášť bílky a žloutky
  • Rozmixované ořechy dle chuti
  • Na ozdobu
  • Rozmixované ořechy a sterilované broskve
  • Náplň
  • 150 g másla
  • 100 g cukru moučka
  • 1 vanilkový pudink
  • 400 ml mléka
  • rum dle chuti
  • broskve sterilované

Instrukce

  • Žloutky ušleháme s třetinou cukru na hustou pěnu a z bílků se zbylým cukrem ušleháme tuhý sníh. Sníh spojíme se žloutkovou pěnou a nakonec opatrně vmícháme prosátou mouku s oříšky. Plech vyložíme pečicím papírem a hmotu na ni rovnoměrně rozetřeme. Ihned vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut při teplotě 180 °C.
  • Po upečení plát otočíme na utěrku a srolujeme až do vychladnutí.
  • Příprava náplně: Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém. Vychladíme ho, rozšleháme a přidáme kousky změklého másla s trochou rumu. Krém vyšleháme do pěny.
  • Na plát těsta nejprve naneseme rozmixované broskve ve formě pyré, následně vanilkový krém a kostky broskví. Část krému si necháme bokem na potření povrchu stočené rolády.
  • Dáme do chladničky.

Notes

Zdroj: Bohemilk Opočno a Vladěna Halatová - bezlepkove.com
Foto: se souhlasem Bohemilk Opočno

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account