Bezlepkové matcha cukroví

Vytisknout recept
Vánoční cukroví může mít i zdravější podobu, stačí do něho přidat třeba matchu. Máte bezlepkovou dietu? Nevadí, tohle cukroví je pro vás (jako) dělané.
Kategorie Cukroví
Kuchyně Bezlepková
Čas přípravy 1 hour 15 minutes
Čas vaření 12 minutes
Celkový čas 1 hour 27 minutes
Porce 0 Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 300 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
  • 200 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 12 g BIO Matcha prášku Iswari
  • 2 žloutky
  • 1 Vanilinový cukr Labeta
  • Na ozdobení – bílková poleva nebo bílá čokoláda + cukrářské zdobení

Instrukce

  • Máslo nechte lehce povolit, jen aby bylo změklé a smíchejte ho se všemi ostatními surovinami. Důkladně propracujte ručně nebo v robotu s nástavcem na zpracování těsta. Z hmoty utvořte 2 válečky, zabalte je do folie a nechte alespoň hodinu odpočinout v lednici. Každou porci těsta zvlášť rozválejte na pomoučené ploše na placku silnou asi 0,5 cm. Pokud vám těsto příliš povolilo a při vykrajování by se lepilo, dejte ho na malou chvilku do mrazáku. Vykrajujte menší tvary, nejlépe se hodí stromek a ryba, a skládejte je na plech vyložený pečícím papírem.
  • Pečte na 170 °C asi 12 minut. Dobu uzpůsobte vlastní troubě. Těsto nesmí zhnědnout. Po vychladnutí zdobte pomocí cukrářského sáčku nebo tubiček. Můžete i jednoduše pocákat bílou čokoládou nebo zdobte dle vlastní fantazie.

Notes

TIPY
Matcha cukroví můžete i slepovat. V tom případě nedělejte tvary příliš tlusté. Na slepení se hodí džemy a vanilkové krémy. Matcha cukroví je však tak zajímavé, že chutná skvěle i samotné. Pokud je to možné, držte se másla a nenahrazujte ho rostlinnými margaríny. Těstu to jen prospěje.
Zdroj a foto: Labeta / Recepty připravila lektorka zdravého životního stylu a odbornice na zdravé stravování Ing. Kamila Metzová, autorka webu www.varilamysicka.cz, ambasadorka značek Labeta, Druid a Iswari.
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account