Gazdovské brambory s tofu
Ingredience
- 470 g brambor
- 6 ml rostlinný olej
- 50 g cibule
- 170 g uzené tofu
- 3 g mletá sladká paprika
- 3 g česnek
- 2 g drcený kmín
- 1 g mletý pepř
- 250 g kysané zelí
- 1 g celý kmín
- sůl podle chuti
Instrukce
- Brambory ve slupce doměkka uvaříme v osolené vodě. Než vychladnou, na oleji si opečeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na drobné kostičky nakrájené tofu a vše spolu restujeme 5 minut. Dochutíme mletou paprikou a prolisovaným česnekem a ještě minutku restujeme.
- Ze zelí vymačkáme vodu, brambory oloupeme a opatrně nakrájíme na tenké plátky. Pekáč potřeme olejem. Třetinu brambor navrstvíme po celé ploše pekáče a jemně je osolíme. Na brambory přidáme polovinu zelí a na něj polovinu tofu směsi s cibulí. Vše společně upěchujeme do roviny a pokračujeme posolenými bramborami, zelím a tofu. Opět navrstvíme zbytek brambor, které osolíme, jemně posypeme celým kmínem a pofrkáme olejem. Pečeme 40 minut na 220 stupňů dozlatova. Nakrájíme na porce a můžeme podávat.