Krevety s kukuřičnou kaší podle Carltona McCoye

Vytisknout recept
Klasické jižanské jídlo, které představuje autentickou chuť amerického jihu a přináší kombinaci jemně opečených krevet s bohatou, krémovou texturou kukuřičné kaše. Tento recept je jedním z mnoha, jež připraví Carlton McCoy v nové sérii na TV Paprika "Putování za chutěmi".
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 0 Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 500 g čerstvých krevet oloupaných a očištěných
  • 1 hrnek kukuřičné kaše instantní nebo tradiční
  • 2 hrnky mléka
  • 2 hrnky vody
  • 1 lžíce másla
  • 1 stroužek česneku nasekaný
  • 1/2 hrnku nastrouhaného sýru čedar
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a černý pepř podle chuti
  • 1 lžička citronové šťávy

Instrukce

  • Příprava kukuřičné kaše: Smíchejte vodu a mléko, přiveďte k varu, přidejte kukuřičnou kaši a za občasného míchání vařte do krémové konzistence (přibližně 10 minut u instantní kaše). Přimíchejte máslo a sýr, osolte podle chuti.
  • Příprava krevet: V pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte česnek a restujte do zlatova. Přidejte krevety, dochuťte solí a pepřem a opékejte do růžova (3-4 minuty). Nakonec pokapejte citronovou šťávou.
  • Servírování: Na talíř dejte vrstvu krémové kaše, na ni krevety a ozdobte nasekanou petrželkou.

Notes

Carlton McCoy je známý svou vášní pro gastronomii a inspirativním přístupem k objevování nových pokrmů. V rámci nové šestidílné show Putování za chutěmi vás zavede na nečekaná místa, od delty Mississippi až po rušné ulice Jižní Koreje. Cestou potkává místní šéfkuchaře, kteří mu otevírají dveře do světa svých tradičních receptů. Pořad můžete sledovat od 9. listopadu (v 15:00) na stanici TV Paprika.
Carlton McCoy, jehož jméno je synonymem pro vášeň k jídlu a kultuře, nabízí divákům unikátní pohled na to, jak jídlo dokáže překonávat hranice a sbližovat lidi. Tento cestovatelský gurmán nás zve na kulinářskou cestu, která spojuje jedinečné a autentické chutě s kulturním dědictvím navštívených regionů.
Ať už se jedná o místní komunity nebo tradiční rodinné recepty, McCoy každé jídlo prezentuje jako živý příběh o lidech, kteří do něj vkládají svou duši a vášeň. Během své cesty se setkává s místními šéfkuchaři, kteří mu otevírají dveře do světa svých tradičních receptů a sdílejí s ním pokrmy, jež jsou pro dané oblasti srdeční záležitostí.

Putování za chutěmi světa

McCoyovy cesty začínají v deltě Mississippi, kde zkoumá specifika americké kuchyně s kořeny v afroamerických komunitách. Dále se vydává do afrických vesnic, kde potkává místní šéfkuchaře a poznává jejich tradiční techniky, které se předávají z generace na generaci. V Jižní Koreji nás zavede do rušných uliček plných stánků s jídlem, kde objevuje chutě exotických surovin a pokrmů, které jsou pro Koreu tak typické. Každá epizoda je příležitostí k poznání nových chutí, tradic a místních zvyků.
Zdroj a foto: AMC Networks International
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account