Krevety s kukuřičnou kaší podle Carltona McCoye
Ingredience
- 500 g čerstvých krevet oloupaných a očištěných
- 1 hrnek kukuřičné kaše instantní nebo tradiční
- 2 hrnky mléka
- 2 hrnky vody
- 1 lžíce másla
- 1 stroužek česneku nasekaný
- 1/2 hrnku nastrouhaného sýru čedar
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a černý pepř podle chuti
- 1 lžička citronové šťávy
Instrukce
- Příprava kukuřičné kaše: Smíchejte vodu a mléko, přiveďte k varu, přidejte kukuřičnou kaši a za občasného míchání vařte do krémové konzistence (přibližně 10 minut u instantní kaše). Přimíchejte máslo a sýr, osolte podle chuti.
- Příprava krevet: V pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte česnek a restujte do zlatova. Přidejte krevety, dochuťte solí a pepřem a opékejte do růžova (3-4 minuty). Nakonec pokapejte citronovou šťávou.
- Servírování: Na talíř dejte vrstvu krémové kaše, na ni krevety a ozdobte nasekanou petrželkou.