Husté, hebké a nadýchané vlasy by si přála snad každá žena. I když jejich kvalitu ovlivňuje řada faktorů včetně životosprávy, rozhodně nepodceňujte ani fénování. Dlouhou dobu jsem patřila k těm, kdo nechávají vlasy po umytí přirozeně proschnout, pak jsem ale dala na doporučení kadeřníka a poctivě je vždy vysuším fénem. Jenomže stařeček, kterého mám už dlouhé roky, začal postupně dávat najevo, že se jeho čas naplnil. Naštěstí se mi naskytla možnost vyzkoušet novinku od TrueLife, fén s ionizátorem HairDryer D9, a rozhodně nelituji.

Produkty pro péči o vlasy se v portfoliu značky TrueLife objevily zcela nově a u fénů si můžete vybrat hned ze tří modelů. TrueLife HairDryer D9 je prémiovým modelem pracujícím o rychlosti až 110 tisíc otáček za minutu, je vybaven ionizátorem s technologií TrueLife UltraIonic® a disponuje dvěma magnetickými nástavci. Jeho výkon je srovnatelný s mnohem dražšími značkami, ovšem tento parťák dokonalého účesu je dostupný za 2 999 Kč.

Foto: se souhlasem Kristýny Solničkové (Ženy s.r.o.)
Foto: se souhlasem Kristýny Solničkové (Ženy s.r.o.)

Moderní design, snadná manipulace

První, co vás zaujme hned po vybalení, je nejen design dokonale padnoucí do ruky, ale také hmotnost. Oproti fénu, který jsem používala dříve, je tento výrazně lehčí a snadno se s ním manipuluje. Používání usnadňuje také dostatečně dlouhý kabel (1,9 m) a magnety, díky nimž jednoduše na své místo zaklapnete některý ze dvou nástavců a stejně tak jej opět odejmete. Na stejném principu drží také prachový filtr zachycující i nejmenší nečistoty, proto jej bez problémů vyčistíte.

Co se týče nástavců, máte na výběr mezi koncentračním nástavcem a difuzérem. Prvně jmenovaný usnadňuje styling, jelikož umožňuje zacílit foukání, kam potřebujete, difuzér zase umí vlasy pozvednout u kořínků a vytvořit pěkný objem. Fén dále disponuje 5 módy, 2 rychlostmi proudění vzduchu (normální či vysoká) a 3 teplotními úrovněmi (studený, teplý a horký vzduch).

Foto: se souhlasem Kristýny Solničkové (Ženy s.r.o.)
Foto: se souhlasem Kristýny Solničkové (Ženy s.r.o.)
Foto: se souhlasem Kristýny Solničkové (Ženy s.r.o.)

Funkce a příslušenství pro krásnější vlasy

Pro mé vlasy je ideální režim pro dlouhé vlasy, využívat ovšem můžete také mód stálé nebo proměnlivé teploty, režim pro krátké vlasy a všichni rodiče jistě ocení jemný mód pro dětské vlásky. Při použití módu Stálá teplota dochází k aktivaci technologie TrueLife ConstantHeat®, která udržováním zvolené teploty po celou dobu zabraňuje poškození vlasů.

V úvodu jsem zmínila ionizátor s technologií TrueLife UltraIonic® a možná se ptáte, co to vlastně znamená. Díky produkci 200 milionů záporných iontů dochází k rychlejšímu odpařování vlhkosti z vlasů, a to za využití nižší teploty. Výsledkem jsou hladší a zdravější vlasy, což mohu potvrdit, neboť od chvíle, kdy fén používám vypadají vlasy lépe – jsou lesklejší a nadýchanější.

Něco navíc se vždy hodí

Za zmínku jistě stojí také kulatý barevný LED displej, na kterém na první pohled vidíte zvolený mód, rychlost, aktivaci ionizace či teplotní úroveň. Bezpečné používání fénu má na starosti ochrana proti přehřátí. Mezi výhody fénu patří i tichý chod, takže si bez obav můžete vysoušet vlasy třeba i v noci nebo brzy ráno a nikoho tím nebudete rušit. Ovládání fénu je naprosto intuitivní, stačí stisknout nebo posunout příslušné tlačítko. Pokud potřebujete nového pomocníka na péči o vlasy, nebo uvažujete o tom, co někomu blízkému pořídit jako vánoční dárek, TrueLife HairDryer D9 doporučuji, je skvělou volbou.

Foto: se souhlasem Kristýny Solničkové (Ženy s.r.o.)
Foto: se souhlasem Kristýny Solničkové (Ženy s.r.o.)
Foto: se souhlasem Kristýny Solničkové (Ženy s.r.o.)

Klady

+ ionizátor pro šetrné vysoušení vlasů

+ široká škála režimů a funkcí

+ dva magnetické nástavce v balení, které se snadno uchycují

+ nízká hmotnost

+ ergonomický tvar – fén se dobře drží

+ dlouhý kabel usnadňující manipulaci

+ snadné ovládání

Zápory

Žádné zásadní mínusy jsem neshledala, pouze je dobré dát si pozor při vysoušení, aby omylem nedošlo k přepnutí režimu. Po pár použitích si ale osvojíte nejlepší způsob držení fénu, takže toto eliminujete.

 

Zdroj: redakční text, TrueLife

Foto: se souhlasem TrueLife a Kristýny Solničkové (Ženy s.r.o.)

Tagy:
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account