Západní Čechy jsou plné úžasných míst, která potěší milovníky přírody, historie i zábavy. Pokud plánujete výlet s rodinou, kamarády nebo jen chcete prozkoumat nové kouty, zde jsou čtyři tipy, které rozhodně stojí za návštěvu.

Zámecký statek Újezd nad Mží

Tento historický zámecký statek se nachází nedaleko Plzně. Statek nabízí nespočet aktivit, které potěší především ty nejmenší. Chcete vědět, kolik měří roční pštros nebo na vlastní oči vidět kouzelný pařez, který plní přání? Tak hurá na statek.

Součástí je krátká zoostezka, kde se setkáte s domácími zvířaty, jako jsou pštrosi, prasata, osli, velbloudi, koně, ovce, kachny, husy a holubi. Prohlédnout si také můžete chaloupku, kde uvidíte, jak se dříve žilo a s čím si děti hrály. Ale to není vše. Po areálu jsou staré kombajny, které si budete moci prohlédnut i zevnitř. Na závěr si můžete odpočinout u občerstvení, zatímco děti budou skákat na trampolíně.

Interaktivní zelená stezka Muzea Českého lesa v Tachově

Hledáte skvělý výlet pro děti plný her a objevování? Vydejte se na Interaktivní zelenou stezku Muzea Českého lesa v Tachově! Tato unikátní stezka nabízí zábavnou cestu muzeem, kde si děti mohou hrát, dotýkat se exponátů a zkoumat různé zajímavosti.

Co na vás čeká? Děti si mohou složit puzzle se znaky měst z regionu Tachov, vyzkoušet si psaní a břidlicovou tabulku, jako to dělali naši předci, nebo se podívat, jak jim sluší hasičská helma z počátku 20. století.

V národopisné expozici mohou malí dobrodruzi točit medometem, dmýchat kovářským měchem a zazvonit na starý zvon z koňského postroje. U starodávné kolébky si mohou zkusit zpívat ukolébavku a zjistit, jak se dříve uspávaly děti.

A to není vše! V textilním oddělení si mohou vyzkoušet práci na starém ručním mandlu. Tento výlet je ideální pro zvídavé děti, které chtějí prozkoumat historii hravou a interaktivní formou.

Farmapark U Toma

Čeká tu na vás nespočet zvířátek, která si můžete nejen prohlédnout, ale dokonce se k nim přiblížit a nakrmit je. Setkáte se zde s lamami, klokany, surikatami, poníky, prasátky a dalšími zajímavými zvířaty. Park je rozlehlý a příjemně přehledný, takže si užijete pohodové procházky a objevíte různé kouty plné přírody.

Farmapark nabízí také speciální zážitkové balíčky. Můžete se projet na ponících, stát se na den ošetřovatelem, nebo si užít VIP prohlídku, která vás zavede do uzavřených výběhů a zákulisí, kde se připravuje krmení pro zvířata.

Pro děti jsou zde různé atrakce – trampolíny, dřevěná hřiště, lanová dráha nebo dětské elektrické čtyřkolky. Rodiče si mohou odpočinout v klidové zóně nebo se občerstvit v místní kavárně.

Dinopark Plzeň

Pokud plánujete výlet kousek od Plzně, nezapomeňte navštívit Dinopark – ideální cíl pro malé i velké nadšence dinosaurů. Tento tematický park vám umožní objevit fascinující svět prehistorických tvorů, díky realistickým modelům umístěným v nádherné přírodní scenérii. Setkáte se zde s více než 70 pohyblivými dinosaury v životní velikosti, z nichž někteří dosahují délky až 18 metrů! A věřte, vypadají opravdu jako živí.

Procházku mezi těmito fascinujícími tvory doprovází zvuková kulisa, která umocní celkový zážitek. Pokud park navštívíte večer, stezku osvítí světla, abyste si mohli všechny dinosaury detailně prohlédnout – možná si i oni prohlédnou vás!

Kromě realistických modelů se těšte na interaktivní expozice, promítání v 3D kině a spoustu zábavných her, které zaručí skvělou zábavu pro celou rodinu. A pokud máte chuť na ještě více přírody, vedlejší plzeňská zoo je skvělým doplňkem pro další celodenní výlet.

Zdroj/autor: Jitka Kratochvílová
Foto: se souhlasem Jitky Kratochvílové, Shutterstock.com

Tagy:
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account