Jahody se šlehačkou

Vytisknout recept
Máte chuť na nějakou sladkou dobrůtku, ale nechcete moc hřešit? Představte si jemné kousky jahod obalené v nadýchané šlehačce, kde každé sousto skrývá krémovou texturu a přirozenou sladkost. Recept připravila foodblogerka Karolína Kramářová, která se věnuje zdravým vyváženým receptům a přípravě jídelníčků na míru.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Celkový čas 10 minutes
Porce 2
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 150 ml smetana ke šlehání 33%
  • 1 vanička nízkotučného tvarohu 250g
  • špetka semínek z vanilkového lusku nebo sušená vanilka
  • špetka vanilkového sladidla nebo cukru
  • 20 g čekankového sirupu nebo jiného sladidla
  • 300 g jahod/rybízu
  • čekankový sirup/sladidlo dle chuti

Instrukce

  • Vychlazenou smetanu nalijte do mísy, přidejte semínka z vanilkového lusku, a za pomoci kuchyňského robota (například Sage BEM825) pomalu šlehejte, dokud z ní nevznikne hustá šlehačka.
  • Po vyšlehání přidejte tvaroh ve vaničce, vanilkové sladidlo nebo cukr, a čekankový sirup.
  • Čerstvé jahody nakrájejte na kousky nebo je částečně svařte s trochou sirupu.
  • Navrstvěte do skleniček a postrouhejte čokoládou.

Notes

Zdroj a foto: Sage
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account