Máte chuť na nějakou sladkou dobrůtku, ale nechcete moc hřešit? Představte si jemné kousky jahod obalené v nadýchané šlehačce, kde každé sousto skrývá krémovou texturu a přirozenou sladkost. Recept připravila foodblogerka Karolína Kramářová, která se věnuje zdravým vyváženým receptům a přípravě jídelníčků na míru.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutesmin
Celkový čas 10 minutesmin
Porce 2
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
150mlsmetana ke šlehání33%
1vanička nízkotučného tvarohu250g
špetka semínek z vanilkového luskunebo sušená vanilka
špetka vanilkového sladidlanebo cukru
20gčekankového sirupunebo jiného sladidla
300gjahod/rybízu
čekankový sirup/sladidlo dle chuti
Instrukce
Vychlazenou smetanu nalijte do mísy, přidejte semínka z vanilkového lusku, a za pomoci kuchyňského robota (například Sage BEM825) pomalu šlehejte, dokud z ní nevznikne hustá šlehačka.
Po vyšlehání přidejte tvaroh ve vaničce, vanilkové sladidlo nebo cukr, a čekankový sirup.
Čerstvé jahody nakrájejte na kousky nebo je částečně svařte s trochou sirupu.