Rekonstrukce koupelny bývá velice nákladnou a zdlouhavou záležitostí, takže je pochopitelné, že ji už několik let odkládáte. Jenže vaše ráno startuje právě zde a končí na stejném místě. Proč si ji neudělat hezkou, aby se vám ráno lépe vstávalo a večer usínalo? Pokud je nová koupelna na předním místě seznamu vašich priorit, pokud jde o modernizaci či renovaci vašeho domova, máme pro vás dobrou zprávu: i s minimálním budgetem v ní můžete udělat spoustu muziky. Existuje totiž pár zaručených tipů, které dodají vaší koupelně zcela novou vizáž a to i s minimálním budgetem. Jaké to jsou? Jen čtěte dál…

5 jednoduchých tipů, jak oživit koupelnu a nezruinovat svůj rozpočet

Foto: Shutterstock

1. Vyměňte starý záchod

Výměna starého, zastaralého záchodu za nový je ve skutečnosti levnou opravou, ale postará se o velký upgrade vaší koupelny. Pokud navíc vyberete toaletu s duálním ekologickým splachováním, přispějete také k úspoře vody – což je obrovský bonu, zvláště pokud své účty platíte pomocí vodoměru. 

Foto: Shutterstock

2. Natřete dlaždičky novou barvou

Nezáleží na tom, jestli původní majitelé bytu měli jiný vkus, nebo se vám prostě přestali současné obklady vaší koupelny líbit. Ano… sundat a položit nové obklady je ve většině rekonstrukcí koupelny tou nejbolestivější a nejdražší položkou. Proto se tomu rozhodně vyhněte a pořiďte si barvu na dlaždičky. Ty dnes koupíte ve většině specializovaných prodejen barvu a laků. Jsou omyvatelné, žáruvzdorné a hlavně spolehlivé. Udělejte si jeden víkend pro rodinný DIY projekt, vyberte si barvu, která vás bude bavit a pusťte se do natírání. Uvidíte, že i staré dlaždičky budou za pár hodin vypadat jako zbrusu nové. A za pár korun!

Foto: Shutterstock

3. Neváhejte použít tapety

Snadný způsob, jak osvěžit starou koupelnu je použití tapet. Vyberte si takové, které se hodí do vlhkých místností jako jsou koupelny nebo toalety a nebojte se vybrat i zajímavý vzor nebo barvu. Poté je stačí jednoduše nalepit na zeď (nebo klidně i do sprchového koutu) a za pár korun dostanete velký upgrade celé místnosti.

Foto: Shutterstock

4. Vyměňte dvířka koupelnových skříněk

Nejste připraveni utratit desítky tisíc za nové skříňky do koupelny? Nevadí! Pokud je váš současný nábytek vyrobený ze dřeva, můžete z něj snadno sundat současné dvířka, natřít je novým nátěrem a nebo je prostě vyměnit za jiné. Dáte tak snadno a rychle staré skříňce nový současný vzhled.

Foto: Shutterstock

5. Pořiďte si nové ručníky a doplňky

Žádná koupelna, která je směsicí různých doplňků v divokých barvách, nebude vypadat stylově. Dobrou zprávou je, že během jednoho nákupu se snadno postaráte o nápravu. Pořiďte si ručníky, dávkovače mýdla nebo držáky ve stejné barvě (ideálně neutrální bílé nebo černé) a během pár minut budete mít koupelnu slazenou do posledního detailu. 

Extra tip navíc:

Živé květiny jsou spolehlivým a účinným způsobem, ja oživit každou koupelnu a nezruinovat svůj rozpočet. Mezi ty vhodné do koupelny patří například Chlorophytum Comosum nebo Ficus Ginseng.

Foto: Shutterstock

Zdroj: Wikipedia Commons

Autorka: Lucie Janotová

Tagy:
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account