Stylová zahradní restaurace Le Grill nabízí od poloviny července letní menu, jehož hlavními ingrediencemi jsou rajčata, česnek, fenykl, melouny, mrkev, cuketa, fíky nebo lišky. Nechte se inspirovat šéfkuchařem Jaromírem Hlavsou, jak se dá z lokálních potravin připravit nezapomenutelný kulinářský zážitek.
Originální kombinace chutí s vůní léta
Letní menu si zakládá především na lehkosti jídel, kde je základem tradiční recept doplněný nevšední kombinaci výraznějších chutí. Tato kompozice zaujme u předrkmů, kde můžete vybírat ze čtyř různých možností. První volba – marinovaný losos je doplněn Aperolem a gelem z krvavých pomerančů, marinovanou okurkou, chipsem z rýže a řasami Nori. Milovníky masa nadchne telecí tartar s marinovanými houbami, shiso majonézou a sušeným žloutkem, který doplňují česnekové výhonky a domácí cibulový chléb. Letní klasiku prezentuje Itálií inspirovaný předkrm: Burrata, tomatový džem s chilli a macerovanými cherry rajčaty, kompresovaným melounem, bazalkovým olejem a kořeněnou granolou Burrata. Restaurace Le Grill si zakládá na tom, že nabízí vždy také varianty jídel bez lepku, kde tentokrát najdete terinu ze zauzených pečených lilků s Tahini gelem s jogurtem, kořením Za’atar, granátovým jablkem a lilkovým chipsem. Osvěžení skýtá nabídka polévek oblíbeným letním melounovým gazpachem. Pro hladovější se nabízí poctivý kuřecí vývar s domácími nudlemi.
Hlavní chody se skládají z pěti různých variant, kde si vyberou i nejnáročnější milovníci jídla. Každy chod odráží vůně a chuti, které skvěle zapadají do příjemného letního odpoledne. Volit můžete mezi filetem z pražmy královské s pyré ze žluté mrkve a manga, s liškami a gratinovanými fíky s omáčkou ze saké. Pokud dáváte přednost klasice, tak je pro vás ideální volbou kukuřičné kuřecí supreme s krémovou polentou a pečenými cherry rajčaty, cuketou, crumble z parmezánu a tomatovou omáčkou, nebo grilovaná vepřová panenka s bramborovo-celerovým pyré s vanilkou, vodním špenátem, emulzí z pečeného česneku a pažitkou. Středomořskou kuchyni potom v menu reprezentuje chod složený z tygřích krevet s naloženým fenyklem, pestem z pečených paprik a mandlí, doplněný citrusy. Vegetariánskou variantou hlavních chodů je fíkové rizoto s rukolovým pestem, marinovanými liškami, sýrem Taleggio a lískovými ořechy. Bonusová speciální nabídka pro nejnáročnější je vyzrálý hovězí sirloin steak s černým lanýžem, steakové hranolky s parmezánem, ploché fazole a lanýžová omáčka.
Nádherný kulinářský zážitek pochopitelně musí končit sladkou tečkou. Výběrem těch nejoblíbenějších letních dezertů v nevšedním podání. Milovníci čokolády ocení pěnu z hořké čokolády s kaviárem z černého rybízu. Ovocnou variantu zastupujne jablko s karamelový mousse, citronovou trávou a jablky s maracujou a brownie. Ve správné letní nabídce nesmí samozřejmě chybět oblíbený italský dezert, zde v podání bezinkové panna cotty, čatní z broskví a meruněk, ostružinami a vanilkovým chipsem. V posledních letech patří mezi nejoblíbenější dezerty také Pavlova, kterou doplňuje kokosový krém, gel z mučenky, kaviár z manga a mučenky a kokosová drobenka.
O restauraci Le Grill
Restaurace Le Grill je útočiště před ruchem velkoměsta v Hybernské ulice u Prašné brány. Během pár sekund se ocitnete v oáze přírody s pávy, kašnami, stromy a květinami v patio pětihvězdičkového hotelu The Grand Mark. V restauraci můžete ochutnat mezinárodní gastronomii i českou kuchyni v moderním podání. Suroviny pro přípravu pokrmů pocházejí výhradně od lokálních farmářů, s důrazem na sezónnost. Čerstvé bylinky jsou pak sklizeny přímo z hotelové zahrady. Tým kuchařů pod vedením šéfkuchaře Jaromíra Hlavsy každý měsíc připravuje nové menu, takže při každé návštěvě můžete objevit něco zcela nového a neotřelého. Tato filozofie kulinářského umění zajišťuje, že hosté mají neustále možnost ochutnat čerstvé a autentické chutě regionu. Díky spolupráci s místními dodavateli jsou také podporovány malé podniky a udržitelné zemědělství. V nabídce najdete jak tradiční pokrmy, které odrážejí bohatou historii a kulturu oblasti, tak i moderní kreace, které přinášejí do klasických receptů zajímavé a inovativní prvky.
Šéfkuchař Jaromír Hlavsa a jeho tým se neustále vzdělávají a hledají inspiraci v nejnovějších trendech, aby svým hostům poskytli nezapomenutelný kulinářský zážitek. Vína a další nápoje jsou pečlivě vybírána tak, aby perfektně doplňovala chutě jednotlivých pokrmů a zároveň podporovala místní vinaře a producenty. Šéfkuchař Jaromír Hlavsa získal své vyučení v hotelu Alcron, kde po škole pracoval pod vedením Zdeňka Pohlreicha a později Jiřího Štifta. Po šesti letech v Alcronu se přesunul do Velké Británie, kde se vypracoval na pozici šéfkuchaře hotelu Malmaison v Manchesteru a následně působil jako šéfkuchař fine-diningové restaurace Linen. Po devíti letech strávených v Anglii se vrátil do Prahy, kde působil v hotelu Augustine na Malé Straně. Nyní již několik let tvoří nezapomenutelné gastronomické zážitky v Le Grill. V minulosti Jaromír Hlavsa vařil například pro známé zahraniční celebrity jako Cher, Rihanna, Oasis, Rolling Stones, Kylie Minogue, Guns’n roses, Orlando Blooma, John Malkovitche, Gerarda Depardieu a další.
V restauraci Le Grill se navíc můžete těšit kromě gastronomického zážitku také na impozantní architekturu a luxusní vybavení, které hotel The Grand Mark nabízí. Při procházce po zahradách a terasách objevíte různé umělecké a architektonické prvky, které dotvářejí atmosféru tohoto exkluzivního místa. Po prozkoumání zelených oáz hotelu si můžete dopřát relaxaci v jeho komfortních pokojích a apartmánech, které jsou zařízeny s důrazem na detail a pohodlí. Ať už se rozhodnete strávit čas v hotelovém wellness, gurmánské restauraci nebo v útulném hotelovém baru, The Grand Mark vám zajistí nezapomenutelný zážitek plný luxusu a elegance.
Milovníci vína a dobrého pití si také přijdou na své. Vinotéka restaurace nabízí pečlivě vybraná vína z České republiky i celého světa, a to více než 140 různých druhů. Obsluha vám vždy ráda doporučí správnou kombinaci vína a pokrmů, která podtrhne celkový gastronomický zážitek. Restaurace je každým rokem doporučována michelinským průvodcem a řadí se mezi top 20 nejlepších českých restaurací podle Maurerova výběru, navíc se pravidelně zařazuje do publikace Nejlepší pražské restaurace. Přijďte ochutnat kulinářské senzace a zrelaxujte se například v prosklené části restaurace v zimní zahradě, kde vám od 18:00 bude hrát pianista výběr světových skladeb. Dokonalý zážitek je zkrátka zaručen!
Foto a text: se souhlasem Czech In Hotels