„Mami, já se nudím!“ Kdo by tuhle větu během letních prázdnin alespoň jednou neslyšel, ať hodí kamenem. Prázdniny jsou skvělou přestávkou od monotónních školních dnů, ale také příležitostí pro děti trávit čas se svými rodiči. Baví vaše děti skládání puzzle, rádi si hrají na schovávanou nebo jezdí na kole? Je však jen otázkou času, než vám dojdou aktivity, které obvykle s vašimi ratolestmi děláte. Právě proto jsme pro vás vybrali devět zábavných her, které zabaví vaše děti (i vás) p dobu dalších pár týdnů. Nechte se inspirovat…

9 tipů, jak zabavit děti o prázdninách

Foto: Shutterstock

1. Pomozte jim být kreativní

Dětské umění a drobná řemesla jsou jedním z nejlepších aktivit, jak zabavit děti v létě. Jejich výhodou je, že je můžete absolvovat venku i uvnitř. Vyzkoušet můžete malování prstem nebo foukací technikou, nespočet papírových DIY projektů od skládání origami nebo vymýšlení vlastního puzzle či výrobu vlastních letních deníků. Nespočet inspirace najdete na YouTube.

Foto: Shutterstock

2. Nechte je užít si spoustu zábavy ve vodě

Není nic zábavnějšího (a osvěžujícího) než improvizované letní aktivity v bazénu, rybníku, řece nebo jezeře. Už samotný den na koupališti bude pro vaše děti vzrušující, ale pokud přidáte například soutěž v plavání nebo potápění, můžete si být jisti, že to bude pro vaše děti nejkrásnější čas. 

Foto: Shutterstock

3. Přihlaste je na letní kroužek

Výroba keramiky, kurz fotografování, sebeobrany nebo kroužek tenisu. Během léta je tolik skvělých sportovních i kreativních kurzů, které vaše děti mohou absolvovat. Neváhejte podnítit fantazii vašeho dítěte a zapište ho na týden či dva na kroužek či příměstský tábor, který splní všechny jeho touhy a vyzkouší tak aktivitu, na kterou nemá během školního roku tolik času. Co třeba koňský tábor nebo kurz keramiky?

Foto: Shutterstock

4. Uspořádejte kulinářský workshop

Během prázdnin je mnoho dní, kdy všechny zaskočí deštivé počasí. A to je ideální chvíle pro uspořádání gurmánského workshopu. Skvělé na tom je, že zapojíte vaše děti a ještě si společně jako rodina připravíte chutné a zdravé jídlo. Dejte dětem kuchařské čepice a společně vymyslete menu pro rodinný oběd nebo dětskou party. Nejenže naučíte děti spoustu nových kulinářských postupů, ale ještě zapojíte jejich fantazii při zdobení nebo servírování.

Foto: Shutterstock

5. Vychovejte z dětí milovníky knih

Léto je ideální čas na to, abyste děti okouzlili světem knih. Večerní čtení může být skvělým předspánkovým rituálem i způsobem, jak probudit jejich fantazii a touhu ke čtení. Vybrat můžete z nepřeberného množství knih úměrného jejich věku, s ilustracemi nebo zajímavou grafikou. Z dlouhodobého hlediska je čtení jednou z nejpřínosnějších letních aktivit vůbec.

Foto: Shutterstock

6. Zamilujte si společně přírodu ještě více

I přestože trávíte léto ve městě, můžete svým ratolestem přiblížit krásný svět přírody. Využijte krásného počasí a naučte své děti základy zahradničení. Svojí „zahrádku“ si snadno můžete udělat na parapetu okna nebo balkónu. Už jen samotná návštěva zahradnictví, kde si budou moci vybrat svoje kytičky, bude pro děti zážitek. A samotné sázení nebo pravidelné zalévání svých vypěstovaných rostlinek dvojnásob. Pokud navíc zvolíte truhlík s bylinkami bude to přínosem i pro vaši kuchyni.

Foto: Shutterstock

7. Uspořádejte přespávačku

Přespávání u kamarádku pomáhá dětem osamostatnit se a zlepšit jejich socializační dovednosti. Navíc je spojeno se spoustou zábavy. Letní prázdniny jsou přímo ideální k rozbalení stanu na vaší zahradě, opékání buřtů nebo vyprávění strašidelných příběhů. 

Foto: Shutterstock

8. Tančete a zpívejte podle libosti

Hudba má na děti velmi pozitivní vliv a je jednou z nejoblíbenějších letních aktivit. Nechte své děti prozkoumat zázraky hudby tím, že je zapíšete do hudebního kroužku. Ať už jste o hraní na hudební nástroj, hraní v kapele nebo trénování jejich hlasivek, hudba jim může pomoci odpočinout si od konkurenčního prostředí a prozkoumat další objekty touhy jejich zájmů. Skvělou odměnou pak bude uspořádání letní diskotéky pod hvězdami, ke které vám stačí pár barevných LED světýlek a party občerstvení.

Foto: Shutterstock

9. Vyrazte na roadtrip

Cestování naučí vaše děti mnoha cenným životním lekcím. A kdy jindy prozkoumat krásy vašeho kraje než právě během dvou měsíců letních prázdnin. Naplánujete proto pár výletů pro vás nebo i širší rodinu a přátele a spojte historii a zábavu v jenom. Výlety snadno můžete spojit s piknikem nebo návštěvou herního parku či skvělé lokace pro koupání. 

Foto: Shutterstock

Zdroj: Wikipedia Commons

Autorka: Lucie Janotová

Tagy:
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account