Lenka Graf, známá česká sopranistka a zpěvačka tzv. crossover stylu, konečně představila svou dlouho očekávanou novinku, píseň Křídla snů z dílny hudebního producenta Michala Dvořáka. K prvnímu uvedení své nejnovější skladby si navíc symbolicky vybrala Centropol Český dům v Hamburku, zázemí českých fanoušků na fotbalovém mistrovství Evropy 2024. Po několika písních v angličtině se Lenka Graf vrací k rodnému jazyku i spolupráci v Čechách. Zdá se, že s Michalem Dvořákem, populárním českým muzikantem a členem kapely Lucie, je to ideální spojení – oba totiž milují klasickou hudbu a rozhodně se s ní nebojí experimentovat.

„Jsem nadšená a dojatá z atmosféry, která tady mezi fanoušky panuje. Mám za sebou jako divák zápas v Lipsku, to byly nervy! Musela jsem se hodně držet, abych si uchovala hlasivky v kondici na dnešní den. Fotbal mám ráda a moc mě těší, že jsem měla příležitost zrovna tady poprvé zpívat svoji novou píseň Křídla snů a uvést takto symbolicky spolupráci s Michalem Dvořákem. Snad se nám podařilo fanoušky trochu odreagovat od fotbalu a představit jim další naši českou doménu, nádhernou klasickou hudbu českého velikána Antonína Dvořáka v moderním hávu,“ shrnula své vystoupení v Hamburku Lenka Graf. V zákulisí se Lenka Graf dobře bavila se zpěvačkou Martou Jandovou, legendou českého fotbalu, Karlem Poborským a moderátorem akce Milošem Pokorným.

Foto: se souhlasem Lenky Graf
Foto: se souhlasem Lenky Graf

K vystoupení a uvedení Lenčiny novinky Křídla snů se přidal i  Michal Dvořák s ochutnávkou svého slavného projektu Vivaldiano. Míchání klasické a moderní hudby napříč žánry Lenku s Michalem evidentně spojuje. Spolupráci si proto pochvaluje i Michal Dvořák: „S Lenkou se mi pracuje moc dobře. Její zázemí v klasické hudbě co se týče trénování hlasu i vědomostí je znát, navíc oba nás baví s klasikou různě experimentovat, takže v tom jsme dobrá dvojka. Jak o mně asi všichni dobře ví díky Vivaldianu, crossover styl mi je blízký a Lence podle mne skvěle sedne. Tak mám radost, že je nová skladba Křídla snů konečně venku a doufám, že se bude líbit,“ nechal se slyšet Michal Dvořák.

Z Německa se Lenka chystá na léto domů do Čech, tak jako každý rok. Kromě užívání volného času s rodinou a přáteli plánuje i další koncertní vystoupení, aby mohla svoji píseň Křídla snů představit i fanouškům přímo „doma“. Věnovat se bude samozřejmě také práci pro Nadační fond Energie pomáhá, jehož je zakladatelkou.

 

Zdroj: Lenka Graf

Foto: se souhlasem Lenky Graf

Tagy:
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account