Tatarská omáčka patří v mnoha zemích mezi nepostradatelné součásti nejrůznější pokrmů a letní grilování si bez ní lze jen těžko představit. Zvláště Češi, Poláci, Němci a obyvatelé skandinávských zemí se řadí mezi největší milovníky tatarky vůbec. Původ této pochutiny jsme si již přiblížili dříve a nyní je čas blíže se podívat, jak chutná její nová vylepšená a neskutečně krémová verze od Hellmann´s.

Můžeme vám zde popsat její skvělou výraznou chuť, která i obyčejný kousek pečiva promění v lahodným pokrm, a to bez toho, že by ho rozmočila. Lepší však bude, když se o svou zkušenost s tatarkou Hellmann´s podělí ti, kteří měli možnost ji vyzkoušet v rámci testování.

Eva S.

Tatarská omáčka Hellmann´s se v kuchyni neztratí. Nemusíte si ji dávat tradičně pouze ke smažáku nebo k hranolkům. Má daleko širší a až netradiční využití i v teplé kuchyni. Zkusila jsem ji při vaření na zahuštění omáčky u restovaného masa na pánvi místo mouky. Vznikla mi krásná krémovitá omáčka, která se výborně hodila k těstovinám. Použila jsem ji i do zapečeného toustu místo kečupu. A také jsem spokojena s výsledkem – jak s konzistencí, tak i s chutí. Tatarská omáčka je vyrobena hlavně z vajec (od nosnic z volného chovu!) a z řepkového oleje (zdroj omega 3 kyselin!). Tatarská omáčka Hellmann´s nesmí v mé lednici chybět. Naštěstí má i delší trvanlivost, tak ji mohu skutečně využít jen tehdy, když potřebuji, a netlačí mě datum spotřeby. Výhodou je, že jsou prodávána různě velká balení, takže je pro různě velké rodiny. Výrobcem je globální společnost Unilever, která působí na trhu více než 100 let až v 190 zemích světa. Pro Unilever je udržitelnost samozřejmostí.

Kateřina D.

Tatarka je výborná na chuti i vůni… Taková příjemná nakyslá. Na vzhledu je krásně vidět hustota a krémovost. Vhodná k masu, do toastu, k hranolkům, ale i do sendviče, který krásně zvláční. Můj muž je největší milovník tatarky a je schopný ji dát i do guláše nebo si s ní namazat jen chleba (když ho namažu máslem, nadává, že je to suché, takže tatarka a kečup). Když přemýšlíme, jakou omáčku ke grilování, tatarka je jistota, jelikož ji mají všichni rádi. Kdybych měla tuto doporučit, tak je to rozhodně skvělá volba

Patricie S.

Chuť tatarky Hellmann´s mám moc ráda, protože kombinuje jemnou a zároveň originální chuť po bylinkách. Konzistence je příjemně krémová i při kombinaci s horkým pokrmem. Tatarku si dávám se smaženým květákem, ale i na placičky, na tortilly, na toasty. Příjemně ozvláštní jinak mdlé pečivo a ochladí horký toast, takže ho můžu hned servírovat dětem. Toast s tatarkou je chuťově výraznější a lahodnější než jen s máslem a přijde mi, že když k sandwichům přidám tatarku, hned vytváří dojem propracovanější večeře, kterou i zbytek rodiny víc ocení, zvlášť když k nim třeba udělám ještě batátové hranolky, které jsou taky s tatarkou Hellmann´s úplně úžasné. Tatarka zkrátka pozvedne celkový dojem z jídla.

Vít G.

Chuť tatarky Hellman’s je nezaměnitelná a skvělá. Její krémovitou konzistenci vždy ocením. V jídle mi Hellman’s tatarka přidává chuť a upravuje konzistenci na výbornou. Rozhodně bych ji doporučil komukoliv, ať už do sendvičů nebo do salátů, protože pozvedne chuť na maximum.

Lea D.

Tatarka Hellmann´s nová vylepšená receptura se opravdu povedla a chutná výtečně. Hodí se ke každému pokrmu. Jakmile si ji dáte do pokrmu (jedno, jestli se jedná o klasický smažený sýr s hranolky, zeleninový salát nebo zapečený toast), tak vždy vynikne její chuť nad všemi ingrediencemi. Chutná jakože smetanově, máte pocit, že jíte jemnou light smetanovou omáčku. Konzistence je jemná a krémová, snadno se rozplývá na jazyku a zpracovává v ústech. Sice obsahuje okurky, řepkový olej, vejce, cibuli a dokonce i worcestrovou omáčku, která se používá pro zvýraznění chuti, ale uvedené ingredience ani neucítíte, jakoby tam nebyly. A přestože obsahuje aroma, tak připomíná netučné mléko či smetanovou omáčku light s nejnižším obsahem tuků a cukrů. Je nepatrně sladká. Pokrmy zjemňuje, ale zároveň způsobuje, že chutnají lépe, než s výraznými dochucovadly. U másla či margarínu cítíte a zcela vnímáte obsažené tuky, olej či vejce. U této tatarky nikoli. Takže ačkoli je tatarka považována za ostré a nezdravé jídlo, kterým je třeba šetřit a každému nechutná, tak tuto verzi si oblíbí i odpůrci nebo lidé s nadváhou. Ani jim nepřijde, že nějakou tatarku měli. Cena od 49,90 Kč je přiměřená a samozřejmě doporučuji bez výhrad všem.

Pokud jste právě dostali chuť novou tatarku Hellmann´s také zkusit, přidáváme jeden recept, k němuž se dokonale hodí. Navíc, až se brzy v mnoha domácnostech začnou hromadit cukety, určitě ho oceníte.

Cukety s bylinkami a parmazánem

Ingredience

2 středně velké cukety

Sůl, pepř

100 g hladké mouky

150 g strouhanky

60 g parmazánu

1 vejce

100 ml mléka

Olej na smažení

Hrst bylinek

Tatarská omáčka

Majonéza

Foto: se souhlasem Hellmann´s

Postup

Cukety nakrájejte na plátky, osolte je a opepřete. Do jedné misky dejte mouku, v další rozšlehejte vejce s mlékem a celou směs osolte. Sýr nastrouhejte na jemném struhadle a promíchejte se strouhankou a nasekanými bylinkami.

Kolečka cukety obalujte v mouce, vejci, a nakonec ve strouhance. V pánvi rozpalte olej a postupně na něm usmažte cuketu z obou stran dozlatova. Cukety skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Podávejte s tatarskou omáčkou a majonézou.

Tip na závěr : Cuketu můžete také připravit v létě na grilu. Obalenou ji pokapejte olejem a vyskládejte na grilovací mřížku nebo tácek. Pečte z obou stran dozlatova.

 

Zdroj: Redakční text, reálné recenze testerů testuj.to, Hellmann´s

Foto: Shutterstock a se souhlasem Hellmann´s

Tagy:
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account