Rocková koncertní symfonická show Rock in Symphony s hlavní hvězdou, legendární britskou rockovou kapelou Uriah Heep, hlásí nový termín! Z původně plánovaného června letošního roku se koncert přesouvá na sobotu 1. února 2025. Pražské O2 universum se tak hned začátkem roku 2025 rozezní v rytmu rocku, a to v jedinečném spojení se symfonickým orchestrem a nejslavnějšími symfoniemi.

Hlavními hvězdami koncertní rockové symfonické show zůstávají i nadále členové legendární Uriah Heep, frontman kapely Bernie Shaw a kytarista Mick Box. Ti společně se symfonickým orchestrem Bohemian Symphony Orchestra Prague, pod vedením dirigenta Martina Šandy, zahrají českému publiku své největší hity. To vše v originálních aranžích, které jedinečným způsobem propojí slavné hity kapely s těmi nejznámějšími skladateli klasické hudby a jejich symfoniemi. Vstupenky zakoupené na původní červnový termín zůstávají v platnosti. Posluchači si navíc budou moci užít koncert v exkluzivním sobotním termínu!

„S ohledem na produkčně technické důvody jsme se rozhodli koncert Rock in Symphony přeložit na únorový termín. Mrzí nás případné komplikace, které změna mohla způsobit, jsme ale rádi, že i v novém termínu dovedeme nabídnout 100% o nic neochuzený program a plnohodnotný audiovizuální zážitek. Posluchači se mohou těšit na rockovou symfonickou show s hlavním zahraničním hostem, členy kapely Uriah Heep a jejich nevětšími hity propojenými s nejslavnějšími symfoniemi všech dob. Chybět nebude ani kapela Soundtopia a další velké rockové hity těch nejznámějších kapel a interpretů. Jsme zároveň potěšeni, že můžeme návštěvníkům nabídnout koncert v exkluzivním sobotním termínu, říká za pořadatele Martin Šanda, šéfdirigent Bohemian Symphony Orchestra Prague.

Hlavní hvězdou koncertní show Rock in Symphony: The Epic Symphonic Show budou členové britské rockové kapely Uriah Heep, frontman Bernie Shaw a kytarista Mick Box, kteří se symfonickým orchestrem zahrají v originálních aranžích hned několik svých skladeb. Diváci se mohou těšit například na Lady in Black, Sunrise či July Morning. Dalším hostem koncertu Rock in Symphony: The Epic Symphonic Show bude i zahraniční rocková kapela Soundtopia Band složená z mezinárodně uznávaných rockových hudebníků.

„Rock in Symphony je symfonická koncertní rocková show v pravém slova smyslu. Nejedná se jen o další koncert rockových hitů v orchestrální úpravě, ale jde o zcela originální aranže a 100% spojení a propojení klasické hudby a symfonií s rockovými hity. Při psaní aranží jsem dal dohromady skladby, které se spolu skutečně pojí, které vychází ze stejného základu, pracují se stejnou nebo podobnou harmonií, melodičností, mají podobné prvky. Jen tak totiž mohou jednotlivé písně dokonale fungovat a posluchačům předat tu správnou energii a emoce. Nakonec, vážná a rocková hudba toho mají společného víc, než by nás možná napadlo, vysvětluje Martin Šanda, šéfdirigent a ředitel Bohemian Symphony Orchestra Prague a prozrazuje, že posluchači si užijí například Vltavu Bedřicha Smetany ve spojení s hitem Pink Floyd Learning To Fly nebo Beethovenovu Osudovou ve spojení se slavným songem Led Zeppelin Whole Lota Love.

Sobota 1. února tak bude svátkem pro všechny rockery a milovníky rockové hudby se svým jedinečným spojením nejznámějších rockových hitů, vážné hudby a symfonického orchestru. Koncertní show odstartuje v O2 universu ve 20 hodin a během dvou hodin zazní nejslavnější světové rockové hity všech dob kapel jako jsou Deep Purple, Metallica, Led Zeppelin, Scorpions, Survivor, Iron Maiden nebo právě Uriah Heep. To vše v originálních aranžích a v podání symfonického orchestru Bohemian Symphony Orchestra Prague. 50členný orchestr pod vedením dirigenta a autora aranží Martina Šandy dokonale propojí nejproslulejší české i zahraniční symfonie s těmi největšími rockovými hity! Prostě symfonická rocková show, jak má být, včetně světelné choreografie a plně obsazené rockové kapely.

Koncert Rock in Symphony: The Epic Symphonic Show tak bude skutečnou oslavou hudby, rocku i těch největších symfonií! Diváci si užijí 100% symfonickou rockovou show a neopakovatelný hudební i audiovizuální zážitek, který ještě umocní originální světelná choreografie. Akce jako stvořená pro milovníky rockové hudby, ale i klasiky, která dle slov šéfdirigenta Martina Šandy dokazuje, že hudba je jen jedna, vše vychází ze stejného základu, a i odlišné žánry mohou skvěle fungovat vedle sebe i ve spojení, a povýšit tak hudební zážitek ještě o několik levelů výš.

ROCK IN SYMPHONY: THE EPIC SYMPHONIC SHOW
1. 2. 2025 O2 universum, Uriah Heep, Bohemian Symphony Orchestra Prague,
Soundtopia

Vstupenky k dostání v předprodejních sítích Ticketmaster a Ticketportal

Více na www.bsop.eu

 

Zdroj: Bohemian Symphony Orchestra Prague

Foto: se souhlasem Bohemian Symphony Orchestra Prague

Tagy:
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account