Babiččiny perníčky
Ingredience
- 1 kg mouky na Perníčky Babiččina volba pokud mouku Babiččina volba na Perníčky neseženete, použijte do těsta 800 g klasické hladké mouky a 200 g žitné hladké mouky Babiččina volba
- 350 g moučkového cukru
- 4 vejce
- 360 g tekutého medu
- 150 g změklého másla
- 20 g tuzemského rumu
- 20 g jedlé sody
- 20 g perníkového koření
- 30 g kakaa
Instrukce
- Do hluboké mísy nasypte mouku. Přidejte postupně všechny suroviny a ručně nebo v robotu zpracujte hladké, kompaktní těsto. Nechte je alespoň 30 minut odpočívat zabalené v lednici.
- Na vále vyválejte tenkou placku a vykrajujte různé tvary. Skládejte na pečicí papír a pečte zhruba 8–10 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Nechte vychladnout na mřížce a skladujte v uzavíratelné dóze.
Letos se mi podle našeho rodinného receptu nepovedli perníčky a doteď jsem nerozluštila proč. Možná to bude tím, že jsem místo českého másla použila to, co jsme kupovali ve slevě v Polsku. Každopádně tenhle recept můžu jen doporučit a asi ještě udělám další várku, protože mizí rychlostí blesku a to je záruka kvality 🙂
Výborný recept.