Propojení vůně skořice, hřebíčku, badyánu a anýzu v podobě perníkového koření je nesmírně silným symbolem blížících se Vánoc. Pokud toužíte po vytvoření úžasné atmosféry ve vaší kuchyni, máme pro vás recept na vánoční perníčky, které ji zajistí.
Kategorie Cukroví
Čas přípravy 45 minutesmin
Čas vaření 10 minutesmin
Celkový čas 55 minutesmin
Porce 0individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
1kgmouky na Perníčky Babiččina volbapokud mouku Babiččina volba na Perníčky neseženete, použijte do těsta 800 g klasické hladké mouky a 200 g žitné hladké mouky Babiččina volba
350gmoučkového cukru
4vejce
360gtekutého medu
150gzměklého másla
20gtuzemského rumu
20gjedlé sody
20gperníkového koření
30gkakaa
Instrukce
Do hluboké mísy nasypte mouku. Přidejte postupně všechny suroviny a ručně nebo v robotu zpracujte hladké, kompaktní těsto. Nechte je alespoň 30 minut odpočívat zabalené v lednici.
Na vále vyválejte tenkou placku a vykrajujte různé tvary. Skládejte na pečicí papír a pečte zhruba 8–10 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Nechte vychladnout na mřížce a skladujte v uzavíratelné dóze.