Go Back

Babiččiny perníčky

Vytisknout recept
Propojení vůně skořice, hřebíčku, badyánu a anýzu v podobě perníkového koření je nesmírně silným symbolem blížících se Vánoc. Pokud toužíte po vytvoření úžasné atmosféry ve vaší kuchyni, máme pro vás recept na vánoční perníčky, které ji zajistí.
Kategorie Cukroví
Čas přípravy 45 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 55 minutes
Porce 0 individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 1 kg mouky na Perníčky Babiččina volba pokud mouku Babiččina volba na Perníčky neseženete, použijte do těsta 800 g klasické hladké mouky a 200 g žitné hladké mouky Babiččina volba
  • 350 g moučkového cukru
  • 4 vejce
  • 360 g tekutého medu
  • 150 g změklého másla
  • 20 g tuzemského rumu
  • 20 g jedlé sody
  • 20 g perníkového koření
  • 30 g kakaa

Instrukce

  • Do hluboké mísy nasypte mouku. Přidejte postupně všechny suroviny a ručně nebo v robotu zpracujte hladké, kompaktní těsto. Nechte je alespoň 30 minut odpočívat zabalené v lednici.
  • Na vále vyválejte tenkou placku a vykrajujte různé tvary. Skládejte na pečicí papír a pečte zhruba 8–10 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Nechte vychladnout na mřížce a skladujte v uzavíratelné dóze.

Notes

Video recept
Zdroj a foto: Babiččina volba