Bramborové noky s hřibky
Ingredience
- 600 g
- uvařených brambor
- 150 g
- hrubé mouky
- 1
- velké vejce
- 100 g
- parmazánu
- sůl
Na omáčku:
- 400 g
- hub nebo žampiónů
- 1
- menší cibule
- 1 lžíce
- másla
- 300 ml
- smetany
- sůl pepř
Instrukce
- 1
- Houby si očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli si oloupeme a nakrájíme nadrobno. Ve středním kastrolu poté rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme houby, osolíme a na mírném plameni necháme dusit asi 15 minut do úplného změknutí.
- 2
- K houbám poté přidáme smetanu, rozmixujeme tyčovým mixérem a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
- 3
- Uvařené brambory nastrouháme na struhadle nebo je prolisujeme v lisu na brambory. V míse poté smícháme brambory s moukou, vejcem a trochou soli. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto, ze kterého tvarujeme středně velké nočky. Aby nočky lépe vázaly omáčku, do každého z nich otiskneme hroty vidličky.
- 4
- Nočky se poté zavářejí ve velkém hrnci vroucí vody, dokud nevyplavou na hladinu a nejsou úplně uvařené.
- 5
- Hotové noky podáváme s houbovou omáčkou a strouhaným parmazánem.
Taky bych si to ráda dala. Mám ráda houby i noky a všechny omáčky.
já taky, mám na to chuť, ale o víkendu jsem naplánovala, že udělám uhlířské špagety…a už se na ně těším 🙂
Taky bych si dala. My zrovna včera vařili hovězí na žampionech. 🙂
Tak to muzeme taky, vsechno s hribky 🙂
to taky milujeme 🙂
mňam, to bych taky mohla, dobrota 🙂
Ano tohle můžeme i my.