Bramborové noky s hřibky

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 600 g
  • uvařených brambor
  • 150 g
  • hrubé mouky
  • 1
  • velké vejce
  • 100 g
  • parmazánu
  • sůl

Na omáčku:

  • 400 g
  • hub nebo žampiónů
  • 1
  • menší cibule
  • 1 lžíce
  • másla
  • 300 ml
  • smetany
  • sůl pepř

Instrukce

  • 1
  • Houby si očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli si oloupeme a nakrájíme nadrobno. Ve středním kastrolu poté rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme houby, osolíme a na mírném plameni necháme dusit asi 15 minut do úplného změknutí.
  • 2
  • K houbám poté přidáme smetanu, rozmixujeme tyčovým mixérem a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
  • 3
  • Uvařené brambory nastrouháme na struhadle nebo je prolisujeme v lisu na brambory. V míse poté smícháme brambory s moukou, vejcem a trochou soli. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto, ze kterého tvarujeme středně velké nočky. Aby nočky lépe vázaly omáčku, do každého z nich otiskneme hroty vidličky.
  • 4
  • Nočky se poté zavářejí ve velkém hrnci vroucí vody, dokud nevyplavou na hladinu a nejsou úplně uvařené.
  • 5
  • Hotové noky podáváme s houbovou omáčkou a strouhaným parmazánem.
7 Komentářů
  1. 5 stars
    Taky bych si to ráda dala. Mám ráda houby i noky a všechny omáčky.

  2. Taky bych si dala. My zrovna včera vařili hovězí na žampionech. 🙂

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    5 stars
    mňam, to bych taky mohla, dobrota 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account