Houby si očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli si oloupeme a nakrájíme nadrobno. Ve středním kastrolu poté rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme houby, osolíme a na mírném plameni necháme dusit asi 15 minut do úplného změknutí.
2
K houbám poté přidáme smetanu, rozmixujeme tyčovým mixérem a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
3
Uvařené brambory nastrouháme na struhadle nebo je prolisujeme v lisu na brambory. V míse poté smícháme brambory s moukou, vejcem a trochou soli. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto, ze kterého tvarujeme středně velké nočky. Aby nočky lépe vázaly omáčku, do každého z nich otiskneme hroty vidličky.
4
Nočky se poté zavářejí ve velkém hrnci vroucí vody, dokud nevyplavou na hladinu a nejsou úplně uvařené.
5
Hotové noky podáváme s houbovou omáčkou a strouhaným parmazánem.