Omáčka z červené čočky

Vytisknout recept
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 šalotku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 mrkev cca 100 g
  • 1 petržel cca 100 g
  • 1 větší stroužek česneku
  • 150 g červené čočky
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 250 g pasírovaných rajčat
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý černý pepř
  • parmazán na posypání

Instrukce

  • 1
  • Šalotku nakrájíme a orestujeme na ohřátém olivovém oleji.
  • 2
  • Mrkev a petržel také nakrájíme a dáme k šalotce, chvíli restujeme a potom přidáme prolisovaný česnek.
  • 3
  • K zelenině přimícháme čočku a zalijeme ji vývarem. Přidáme bobkové listy.
  • 4
  • Zeleninu zakryjeme pokličkou a necháme vařit 20 minut. Občas ji promícháme.
  • 5
  • Nakonec k čočkové směsi přidáme pasírovaná rajčata, všechno osolíme a opepříme a ještě chvíli povaříme.
  • 6
  • Polovinu omáčky můžeme rozmixovat a vrátit zpátky ke zbytku.
  • 7
  • Hotovou omáčkou polijeme těstoviny a posypeme je strouhaným parmazánem.
4 Komentářů
  1. 5 stars
    Ráda omáčku vyzkouším.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    5 stars
    zkusím, děkuji za recept….mám ráda takové divočiny -)

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account