Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Omáčka z červené čočky
Vytisknout recept
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
10
minutes
min
Čas vaření
20
minutes
min
Celkový čas
30
minutes
min
Porce
4
osoby
Uvařila
NelaVávrová
Ingredience
1
šalotku
2
lžíce olivového oleje
1
mrkev
cca 100 g
1
petržel
cca 100 g
1
větší stroužek česneku
150
g
červené čočky
500
ml
zeleninového vývaru
2
bobkové listy
250
g
pasírovaných rajčat
mořskou/himalájskou sůl
mletý černý pepř
parmazán na posypání
Instrukce
1
Šalotku nakrájíme a orestujeme na ohřátém olivovém oleji.
2
Mrkev a petržel také nakrájíme a dáme k šalotce, chvíli restujeme a potom přidáme prolisovaný česnek.
3
K zelenině přimícháme čočku a zalijeme ji vývarem. Přidáme bobkové listy.
4
Zeleninu zakryjeme pokličkou a necháme vařit 20 minut. Občas ji promícháme.
5
Nakonec k čočkové směsi přidáme pasírovaná rajčata, všechno osolíme a opepříme a ještě chvíli povaříme.
6
Polovinu omáčky můžeme rozmixovat a vrátit zpátky ke zbytku.
7
Hotovou omáčkou polijeme těstoviny a posypeme je strouhaným parmazánem.