Dušená karotka na másle
Ingredience
- 500 g karotka
- 2 lžíce máslo
- 1 hrst petrželka
- 1 špetka sůl
- 1 špetka pepř mletý
- 1 špetka cukr
- 500 g brambory nové
- zakysaná smetana
Instrukce
- Očištěnou karotku nakrájejte na asi 3 mm silná kolečka. Na středním ohni rozehřejte máslo a karotku spolu s většinou jemně nakrájené petrželky na něm asi 5–7 minut poduste. Je-li to nutné, můžete podlít několika lžícemi vody. Osolte a dochuťte a podávejte s bramborami, ozdobené zakysanou smetanou a posypané zbylou petrželkou.
Moc dobrá mrkvička. Také jí chci udělat.
Já mrkev mohu ve velkém, syrovou, v mrkovém dortu na sladko i na slano 🙂
mňam, to máme moc rádi, budu muset udělat, díky za inspiraci…
Za malo 😉