Sushi, saláty a maso grilované na ohni. To všechno zažijete v Brasileiru ve Slovanském domě. Tak si objednejte caipirinhu a jdeme na to!
1)     Začněte koktejlem! 
Správně řízným drinkem to začíná – připraví vás na pořádný chuťový tanec. Tradiční caipirinha nesmí chybět, ale za zkoušku rozhodně stojí i nový koktejl Brasileiro. Kombinace ananasu, koriandru a ginu, to je úplná esence Brazílie! Pokud chcete vyzkoušet něco opravdu netradičního, dejte si Pisco Sour. Peruánský nápoj z vinné pálenky vás dostane neotřelou hořkosladkou chutí, kterou zjemňuje našlehaný vaječný bílek.
2)      Nikkei – japonská preciznost s brazilským šarmem
Zdá se vám tahle kombinace neobvyklá? Důvod je nasnadě – v Brazílii žije největší japonská komunita na světě a sushi bary tam potkáte na každém kroku. V Brasileiru se proto na sushi zaměřili ještě víc než dřív a rozšířili koutek s japonskou kuchyni. 
„Brazilské sushi je prostší, zato obsahuje exotické suroviny– různé druhy zeleniny a ovoce, čerstvý sýr, ale i smažené ingredience,“ upozorňuje Jana Bilíková.Zastavte se i u nových asijských salátů například se soba nudlemi nebo mořskými řasami. Těmi to ale nekončí – bar je plný salátů a lahůdek, které optimálně doplní chuť masa.
Máte rádi teplé přílohy? Řekněte si číšníkovi třeba o hranolky s lanýžovou majonézou nebo o smažený banán.
3)     Maso! 
Nechte doznít chuť posledního sousta sushi, objednejte si další drink a těšte se na passadora, který se k vám blíží s jehlou plnou masa grilovaného na ohni. Takhle ho kuchaři ochutnali v brazilských churrasceriích a řekli si, že hosty o tuto jedinečnou chuť nemohou ochudit. Práci jim ulehčil i fakt, že v Brasileiru působí několik Brazilců, a tak nebyl problém naučit se se s novým živlem v kuchyni pracovat.
Hned od začátku vám budou nosit ty nejlepší partie: „Několik druhů hovězího masa, které grilujeme přímo nad ohněm, dochucujeme jen mořskou solí. Nejlíp tak vynikne přirozená a rozmanitá chuť jednotlivých partií,“ konstatuje šéfkuchař Brasileira Karel Brigant. Jako jednu z prvních můžete ochutnat například picanhu, hovězí květovou špičku s výraznějším tukovým krytím i jemnější maruchu neboli hovězí plec.
Jako zpestření kuchaři na jehly sem tam napíchnou i různé typy vepřového masa, vnitřností nebo kachního masa. Pro odlehčení vyzkoušejte grilovaného lososa s maracujovou omáčkou nebo krevety grilované na česneku s limetou. Na ohni se griluje i celý ananas, jehož příjemně nakyslá chuť ideálně uzavře celou degustaci. 
4)     Dva druhy brazilské kávy 
Výlet do Brazílie zakončete skleničkou kávy: „Tamní káva je více pražená, a proto je třeba její výraznou chuť zjemnit. Café tradicional se podává s kouskem čokolády s vysokým procentem kakaa. Ke cafi zinho zase servírujeme kostičku kravského sýra, který svou tučností chuť krásně uhladí,“ přidává Jana Bilíková důvod, proč kávu na konec nevynechat.
 Pokud vás ještě honí mlsná, zkuste brazilský dezert quindăo se strouhaným kokosem, žloutkem a mangem.

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account