Br omeleta s medvědím česnekem

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 400 g brambor
  • 4 vejce
  • 25 g medvědího česneku půl svazku
  • Hrst plocholisté petrželky
  • 1 červená cibule
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • Sůl
  • Čerstvě drcený pepř
  • 20 g sýru Grana Padano nebo Gran Moravia

Instrukce

  • 1Brambory umyjeme a ve slupce vaříme na mírném plameni do změknutí. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a jemně osolíme.
  • 2Cibuli nakrájíme nadrobno, medvědí česnek na větší kusy. Otrháme listy petržele a jemně nakrájíme. Vejce rozklepneme do misky, osolíme, přidáme čerstvě mletý pepř a prošleháme.
  • 3Na středně velkou pánev vlijeme olej a usmažíme cibulku. Přidáme brambory a chvíli je opékáme. V průběhu mícháme. Přidáme medvědí česnek a petrželku. Jakmile bylinky zavadnou, přilijeme vejce a přikryjeme pokličkou. Smažíme několik minut dokud nejsou vejce i na povrchu hotová. Případně můžeme omeletu pomocí talíře otočit a opéct i z druhé strany. Jakmile je tortilla hotová, posypeme strouhaným sýrem.
  • 4Podáváme se salátem, který zakápneme citronovou šťávou.
4 Komentářů
  1. 5 stars
    Z brambor jsou recepty dobré. Tento musím někdy vyzkoušet.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    dobrota, občas si něco podobného uděláme 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account