Kolikrát už jste na oblečení četli nápis MADE IN CHINA, Vietnam nebo Taiwan? A jak často vyrobeno v České republice? Pravdou je, že českých produktů je na českém trhu minimum. To zajisté není přínosem pro český trh a ekonomiku, která je po všech krizích spíše vratká.

Česká kvalita pro zdraví našich dětí

Když jsme za časů karantén zvažovali přijít s novou značkou školních batohů Ulitaa, která by se prodával na našem e-shopu, všichni nad námi kroutili hlavou. Uznáváme, že výhledy do budoucna tehdy nevypadaly příliš barvitě, ale konečně se nám podařilo dostat se do situace, kdy by bylo možné si splnit sen s tak smysluplným posláním, jako je podpora české výroby.

Doprava z dalekých krajin na obrovských zaoceánských lodích, které na své cesty spotřebovávají obrovské množství paliva i vody, obrázku o dokonalém systému nikterak nepřidá. A pokud na produktu nenajdete nálepku FAIRTRADE, jak zaručíte, že nebyl vyroben dítětem za nelidských pracovních podmínek? Chtěli jsme, aby naše batohy byly ekologické a nevozily se přes půl planety.

Zkrátka jsme proč měli jasné, ale jak, a to byl nemalý oříšek. Dítě ve třetí až páté třídě (132-152cm), pro které byla Ulitaa navržena, si vytváří pohybové vzorce a správné držení těla, které určuje jeho zdraví zad na mnoho let dopředu. Hledali jsme tedy českou šicí dílnu, která by nám zvládla vyhovět. Pro šicí dílny je totiž také mnohem lukrativnější vyrobit tisíc kapes na zakázku než šít celý složitý batoh do školy.

Poté jsme ve spolupráci s fyzioterapeuty uzpůsobili zádový systém a popruhy batohu potřebám školáků, aby jim ergonomicky seděl a zároveň byl praktický. A tak ta naše Ulitaa sedí jako ulitá! Nakonec jsme založily webové stránky, navrhly pro děti atraktivní motivy a výrobky šly na trh.

Zápas s konkurencí a tržními tlaky není jednoduchý hlavně kvůli omezeným zdrojům a technickým možnostem v porovnání s globálními konkurenty. Doufáme, že se náš zdravý batoh zvládne prosadit.

 

Zdroj: Ulitaa

Foto: se souhlasem Ulitaa

Tagy:
4 Komentářů
  1. Kristýna Štírová 1 rokem ago

    Jako české firmy jsou fakt hodně potenciální i v tom ohledu, že do nich lze poměrně snadno a dobře investovat. Rozhodně se to vyplatí více (a jde to taky snadněji) než do nadnárodních celků. Dneska vám už i průměrný software pro správu dluhopisů doporučí vhodné subjekty a instrumenty, které nakoupit a pak stačí mít jen základní znalost toho, jak dluhopisy fungují a vytvoříte si pasivní příjem. 🙂

  2. Ellie 1 rokem ago

    Moc hezké batůžky pro děti. Zrovna nějaký vhodný pro prvňáčka vybíráme. Děkuji za inspiraci.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Moc hezké, držte se!!!

  4. NelaVávrová 1 rokem ago

    To je párada, držím palce, fandím Vám 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account