Středomořský salát s krevetami a parmezánem

Vytisknout recept
Tento velmi rychlý a lehký salát s krevetami podle kuchařky The 1:1 Diet od Lukáše Vrány může sloužit i jako zajímavý tip pro ty, kteří mořským plodům běžně neholdují a mají trochu obavy je ochutnat.
Kategorie Salát
Kuchyně Středomořská
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 2 porce
Uvařila Zita Kolínská

Ingredience

  • 400 g ledového salátu
  • 400 g mražených vyloupaných krevet
  • Šťáva z 1 citrónu
  • 30 g strouhaného parmezánu
  • Čerstvě mletý černý pepř

Instrukce

  • Mražené krevety necháme povolit, a poté na pánvi několik minut podusíme, dokud nezískají růžovo-oranžovou barvu.
  • Osolíme a opepříme podle chuti.
  • Do hlubokých talířů nebo misek natrháme ledový salát. Můžeme jej mírně osolit a opepřit, zlehka pokapeme citronovou šťávou a důkladně promícháme.
  • Nahoru položíme hotové krevety a ozdobíme trochou parmezánu.
  • Krevety můžeme ochutit pár kapkami citronu, česnekem, bylinkami nebo chilli.
  • Dobrou chuť!
3 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    krevety nemusím, ale saláty mám moc ráda…

  2. NelaVávrová 1 rokem ago

    Super, jen krevety nemusim =(

  3. 5 stars
    Rychlý a moc dobrý salát.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account